Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Στις 43.000 το κόστος του Καρναβαλιού της Νάουσας. “Χαμηλά” σε σύγκριση με άλλες πόλεις και με μεγάλη ανταποδοτικότητα.

Στον απόηχο του καρναβαλιού, “κινείται” ο κύριος τίτλος της εφημερίδας “Φωνή της Ναούσης”, που κυκλοφορεί από το Σάββατο, με πλούσιο φωτο-ρεπορτάζ, από αυτά που έγιναν, αλλά δεν γράφτηκαν αλλού. Άλλωστε, η “Φωνή” ανέκαθεν είναι “πηγή” για “νέα” της Νάουσας, με τρόπο που μόνο οι άνθρωποι της εφημερίδας, ξέρουν να παρουσιάζουν (σωστά) και να σχολιάζουν (εύστοχα). Από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μαθαίνουμε ότι οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάουσας, στοίχησαν συνολικά 43.000 ευρώ (δαπάνη του διοργανωτή Δήμου προφανώς). Κι αυτό μας έδωσε αφορμή, για σχόλιο αλλά και για ρεπορτάζ...

Στο troika24 έχουμε την άποψη, πως πρόκειται για ένα ποσό, μέσω του οποίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με σεβασμό και με αξιοπρέπεια, ένα από τα κορυφαία “καρναβάλια” της χώρας, καθώς χιλιάδες Ναουσαίοι, Ημαθιώτες και επισκέπτες, απόλαυσαν τα μοναδικά αποκριάτικα δρώμενα της Νάουσας, γλέντησαν και χάρηκαν, διαψεύδοντας τις ζοφερές προβλέψεις διαφόρων Κασσάνδρων.

Επί πλέον, οι εκδηλώσεις του Δήμου, έφεραν τη Νάουσα, στο επίκεντρο της πανελλήνιας επικαιρότητας, προβάλλοντας θετικά την πόλη και με τρόπο που αναμένεται να είναι ανταποδοτικός, σε διάρκεια χρόνου. Άσε που ήδη “μετριέται” ως εξαιρετικά ανταποδοτικός, για την τοπική επιχειρηματικότητα, που λόγω αυτών των αποκριάτικων εκδηλώσεων, γνώρισε μεγάλη “κίνηση”, κόντρα στη ζοφερή πραγματικότητα των ημερών.

Η άποψη του troika24 είναι ότι οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάουσας, έστειλαν κι ένα ξεχωριστό μήνυμα. Το μήνυμα της δημιουργικής συμμετοχής, της διεκδίκησης στιγμών πολιτισμού και παράδοσης, που κάνουν τη ζωή καλύτερη. Το Καρναβάλι της Νάουσας, με τη γνώση και την εμπειρία των διοργανωτών και την όλη προσέγγιση των συμμετεχόντων, στο δρώμενο και στις εκδηλώσεις, χωρίς καθόλου έπαρση, αλλά εντελώς αυθεντικά και αυθόρμητα, έδωσε κι εφέτος τη δυνατότητα, να συνεχιστεί μια μοναδική τοπική ιστορική διαδρομή, αμετακίνητα, χωρίς “αστείες” παρεκκλίσεις, χωρίς υποκουλτούρα και άλλα “καραγκιοζιλίκια”

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Κι επειδή, όπως λέμε και στο motto της ιστοσελίδας μας, στο troika24 “το ψάχνουμε...”, κάναμε ρεπορτάζ για το φετινό κόστος, άλλων αποκριάτικων εκδηλώσεων, σε περιοχές της Ελλάδας, βασισμένο σε επίσημα στοιχεία των διοργανωτών. Οι "κακοπροαίρετοι" μπορούν να μας αντιπαραβάλουν το κόστος των αποκριάτικων εκδηλώσεων, στο Κάτω Παρτάλι ή στην Άνω Ραχούλα. 
Εμείς αναζητήσαμε ενδεικτικές επιλογές, που για τη σύγκριση, έχουν ουσία:

Στις 20.000 ευρώ ανήλθε το κόστος, των φετινών εκδηλώσεων , για το παραδοσιακό καρναβάλι του Σοχού (Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης)

Στις 25.000 ευρώ, έφθασε το κόστος των εκδηλώσεων, για το καρναβάλι της Τρίπολης.

Στις 60.000 ευρώ, έφθασε το κόστος για το καρναβάλι της Καλαμάτας.

Στις 70.000 ευρώ έφθασε το κόστος για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Δελφών (“αλευρομουτζουρώματα” στο Γαλαξίδι κλπ)

Στις 75.000 ευρώ έφθασε το κόστος, για το παραδοσιακό καρναβάλι της Ξάνθης.

Στις 240.000 ευρώ υπολογίζεται ότι θα φθάσει το κόστος, για το καρναβάλι της Πάτρας.

Με άλλα λόγια, not bad at all...
Νομίζουμε πως άξιζαν τον κόπο οι 43 χιλιάδες της Νάουσας, πόσο μάλλον αν υπολογίσεις και τα “ανταποδοτικά” τους. Εκεί κάνεις και απόσβεση...

troika24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου