Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Μπαίνει μπροστά ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας. Ανοιχτή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στην Επισκοπή Ν. Συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα.

Ένας από τους πρώτους αγροτικούς φορείς της Μακεδονίας, που μπαίνει μπροστά στην κινητοποίηση, για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου, είναι και ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας. Και στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση -γενική συνέλευση, αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 7,00 το απόγευμα, στο κοινοτικό κατάστημα της Επισκοπής Νάουσας. Οι συντονιστές του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας, διοργανώνουν τη συζήτηση αυτή, για να...
...ενημερώσουν, αλλά και  για να ακούσουν και την άποψη των αγροτών, να κάνουν διάλογο μαζί τους, να συναποφασίσουν και να δημιουργήσουν συλλογικά, τη δυναμική που πρέπει να έχει ο αγώνας τους, καθώς η διεκδίκηση των αγροτικών αιτημάτων, δεν σταμάτησε ποτέ. Διότι ποτέ δεν δόθηκε κάποια λύση.

Η μέχρι τώρα προετοιμασία και η κινητοποίηση που υπάρχει, για το αγροτικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Τετάρτης στην Αθήνα, δείχνει ότι θα ανταποκριθούν και θα συμμετέχουν, αγροτικοί σύλλογοι και φορείς, από όλη την Ελλάδα. Ήδη έγινε μια πρώτη σύσκεψη των διοργανωτών, στις 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, για τον προγραμματισμό, 
το γενικό πλαίσιο του συλλαλητηρίου, τον συντονισμό και πλέον η κινητοποίηση απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.

Μεγάλη κινητοποίηση γίνεται ακόμη και στην Κρήτη, μέσω του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Γιώργου Ντισπυράκη, πρόεδρου της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, που δήλωσε μεταξύ άλλων: “Οι αγρότες στο νησί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την κινητοποίηση. Έχουμε ''οργώσει'' όλους τους νομούς μας και έχουμε συμφωνήσει με τα εργατικά κέντρα και τους εμπορικούς συλλόγους όλης της Κρήτης για να έρθουν μαζί μας στην Αθήνα. Επίσης και οι δήμοι στο νησί θα κλείσουν την ημέρα του συλλαλητηρίου και θα έρθουν μέχρι και εργαζόμενοι στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν”.

Αντίστοιχα μεγάλη είναι η δράση που γίνεται στην Πελοπόννησο. Εκεί έχουν μπει ''μπροστά'' και κινητοποιούν φορείς και κόσμο από όλη την Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης, ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα, ο φορέας της Τρίπολης και αγροτικοί σύλλογοι από Λακωνία, Κόρινθο, Αχαΐα και Αρκαδία (σε αναμονή αντίστοιχης απόφασης και από την πλευρά της Ηλείας).

Τις ημέρες αυτές γίνονται οργανωτικές συσκέψεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας, σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται αντίστοιχες συσκέψεις και στη Μακεδονία. Ήδη έχει ξεκινήσει η κινητοποίηση στην Δυτική Μακεδονία, από περιοχές όπως η Φλώρινα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ανοιχτή γενική συνέλευση - συγκέντρωση, που διοργανώνει, ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας, αύριο Πέμπτη, ώρα 7,00 το απόγευμα στην Επισκοπή (κοινοτικό κατάστημα), απευθύνοντας πρόσκληση για συμμετοχή, σε όλους τους αγρότες.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Με την ευκαιρία, της αυριανής ανοιχτής συγκέντρωσης - γενικής συνέλευσης του Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας, το troika24 υπενθυμίζει τους βασικούς άξονες των αιτημάτων που διεκδικεί:

1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Να προσμετρήσει το αφορολόγητο και στο ασφαλιστικό.

2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ:
α) Οι συνεταιριζόμενοι αγρότες να έχουν πιο ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση, ως κίνητρο για τον κλάδο, ώστε να υπάρξει συνεταιριστική ανασυγκρότηση σ΄όλη την χώρα.
β) Προσμέτρηση οικογενειακής εργασίας στα έξοδα.
γ) Αγορά γης, στα έξοδα για τους κατακύριο επάγγελμα αγρότες.
δ) Εργόσημο και στους αλλοδαπούς εποχιακούς εργατες-τουρίστες για να χαρακτηριστούν ως εργάτες γης.
ε) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
στ) Κατάργηση προκαταβολής φόρου.
ζ) Ακατάσχετο 1200€ x 12.

3. ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ

4. ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΠ 2017

5. ΕΛΓΑ: Αλλαγή κανονισμού.

6. ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΟΓΩ ΕΜΠΑΡΓΚΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου