Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Δύο ιδιαίτερα γνωστές και ικανές προσωπικότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας Βεροιώτης κι ένας εκ των στελεχών που προέκυψαν από τη Καποδιστριακή διεύρυνση των ορίων του Δήμου Βέροιας, κάνουν ένα δυναμικό come back στα δημοτικά δρώμενα της Βέροιας, μέσω της εκλογής τους, στη θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου (αντίστοιχα) του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες του Σώματος, που έγιναν σήμερα Κυριακή...

Είναι ο κ. Πέτρος Τσαπαρόπουλος, που εκλέχθηκε πρόεδρος και ο κ. Μιχάλης Σουμελίδης που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος, αναλαμβάνοντας καίριες θέσεις, σε ένα δημοτικό συμβούλιο που μπαίνει στο... “δεύτερο ημίχρονο” της θητείας Βοργιαζίδη, με όλες τις ενδείξεις να το θέλουν, πιο... ζωηρό από το “πρώτο”, κυρίως όσο θα πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές του 2019. Οι λόγοι προφανείς, όχι τόσο λόγω ουσίας, όσο για τις εντυπώσεις που θα επιδιώκουν να δημιουργούν, οι εκάστοτε “φιλοδοξίες” των κατά καιρούς φερόμενων ως “υποψηφίων” δημάρχων, δημοτικών συμβούλων. Που και στην περίπτωση του Δήμου Βέροιας, φαίνεται πως έχουμε τόσους, ώστε... να φαν' και οι κότες !!!

Για την ιστορία, η υποψηφιότητα Τσαπαρόπουλου, έλαβε 29 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 1 άκυρο, ενώ η υποψηφιότητα Σουμελίδη, 26 υπέρ, 12 κατά και 1 άκυρο. Η τριάδα του προεδρείου συμπληρώθηκε με την εκλογή του Γραμματέα, θέση στην οποία εκλέχθηκε ο κ. Θανάσης Αποστολόπουλος, με ψήφους 30-9.

Σαφώς και δεν πρόκειται για εκλογές στο προεδρείο του... House of Representatives, όμως στον τοπικό μικρόκοσμο, χρειαζόμαστε μια έστω και επίπλαστη διάσταση των γεγονότων, για να λέμε ότι “κάτι κάνουμε”, ημείς και υμείς, αλλά και για να έχουμε όλοι ρόλο, στο... “να 'χαμε να λέγαμε” της τοπικής κοινωνίας.

Σε ότι αφορά τώρα, τα "άμεσα", μετά την εκλογή, έχουμε να σημειώσουμε το εξής:

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που τα προηγούμενα δύο χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, έδειχνε... “σώμα ασώματο”, με πολλά μέλη του, να λειτουργούν κατά το δοκούν και εκτός κανονισμού, προκειμένου να ξεκλέψουν κάποιες στιγμές “προσωπικής δημιουργίας”, σε μια προσπάθεια να “χτίσουν” προφίλ, για το μέλλον.

Κατά την άποψή μας, ανεξάρτητα από το κλίμα των “τυπικών” πρώτων δηλώσεών του (
φιλοφρόνησης προς τον απερχόμενο πρόεδρο), αυτό είναι ίσως το άμεσο, που πρέπει να απασχολήσει τον κ. Τσαπαρόπουλο.

Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν και μάλλον θα τα βρει μπροστά του, χωρίς κόπο...
Και όπως λέει το άσμα, "τώρα αρχίζουν τα δύσκολα"...

---------------------------------------------------------
Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα
"Πληροφοριοδότης" (
www.pliroforiodotis.gr)
που κάλυψε λεπτομερώς την εκλογή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου