Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Εγκώμια της “Καθημερινής” για τον Γιάννη Τροχόπουλο. “Μοιάζει ιδανική επιλογή για τη ευθύνη της διοργάνωσης Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018”

Μέσα από ένα εντυπωσιακό άρθρο γνώμης, με τίτλο “ΆποψηΓνώση και Στρατηγική”, που υπογράφει ο Δημήτρης Αθηνάκης, η εφημερίδα “Καθημερινή” εγκωμιάζει την επιλογή του Δήμου Αθηναίων, να αναθέσει στον βεροιώτη Γιάννη Τροχόπουλου, τη Γενική Διεύθυνση της διοργάνωσης Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.
“Είναι μία από τις καλύτερες και πιο επιτυχημένες επιλογές που έχει κάνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης” αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει...
“Ο λόγος για τον Ιωάννη Τροχόπουλο, τον κύριο «Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας» και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο οποίος, με προσωπική απόφαση του κ. Καμίνη, αναλαμβάνει την ευθύνη της διοργάνωσης «Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου 2018», που φιλοδοξεί να μετατρέψει την πόλη σε ένα απέραντο αναγνωστήριο”.

Η συνέχεια του άρθρου αναφέρει:
"Ο Ιωάννης Τροχόπουλος μοιάζει ιδανική επιλογή γι’ αυτήν τη θέση. Το πλούσιο βιογραφικό του είναι λίγο-πολύ γνωστό. Το 1985 παράτησε τη δικηγορία για να δώσει εξετάσεις, προκειμένου να διοριστεί με διαγωνισμό στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Γέννημα-θρέμμα της πόλης, ο κ. Τροχόπουλος κατάφερε να μετατρέψει τη Βιβλιοθήκη σε σημείο αναφοράς. Σήμερα δέχεται περί τους 800 επισκέπτες ημερησίως, ενώ τα μέλη της αγγίζουν τις 33.000 –περίπου το 62% των κατοίκων της πόλης– που έχουν στη διάθεσή τους περίπου 170.000 τεκμήρια. Και δεν έκανε μόνον αυτό, καθώς η Βιβλιοθήκη εντάχθηκε ως στρατηγικός εταίρος του προγράμματος Future Library (χρηματοδοτούμενο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος») –μία ακόμη πρωτοβουλία του κ. Τροχόπουλου–, αλλά έχει λάβει και το «Νομπέλ» των Βιβλιοθηκών, το βραβείο του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates.
Ο κ. Τροχόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής της μεγάλης βιβλιοφιλικής διοργάνωσης της Αθήνας σε μια στιγμή που η πόλη χρειάζεται νέο αέρα και νέες ιδέες. Ανθρωπος των συνεργειών, ομαδικός χαρακτήρας, ταυτίζεται με τη φιλαναγνωσία και το άνοιγμα των ιδρυμάτων στην κοινωνία. Με άποψη, γνώση και στρατηγική, ο Ιωάννης Τροχόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει διοίκηση, γνώση και συμβολή των φορέων και της κοινωνίας σε μια αμφίδρομη σχέση.
Η διοργάνωση «Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου 2018», σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Δήμου Αθηναίων στην «Κ», βρίσκεται στη διαδικασία του προγραμματισμού των δράσεων αλλά και του εμπλουτισμού του φακέλου υποψηφιότητας, όπως είχε αρχικά καταρτισθεί από την κ. Αβα Χαλκιαδάκη, αντιπρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ. Ο κ. Τροχόπουλος είναι εκείνος που κλήθηκε να δώσει την ώθηση για την τελική απογείωση".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου