Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Turističke pravce iz Srbije ka Grčkoj

Pre oko mesec dana, grčki Premijer Aleksis Tsipras je bio u zvaničnoj poseti Beogradu, tokom koje je ponovno potvrđeno postojanje prijateljskih veza i saradnje između dve zemalja. Kako na Tsiprasovom sastanku s predsednikom Srbije, Tomislavom Nikolićem, tako i na sastanku sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Srbije, Ivicom Dačićem, ali i kasnije, na grčko-srpskom poslovnom forumu, koji je
organizovan u okviru posete, posebno je stavljen naglasak na turističke pravce iz Srbije ka Grčkoj, i kao prioritet postavljeno je poboljšanje turističkih usluga jer se radi o oblasti od izuzetnog značaja i posebnog interesa.

U tom pravcu, usledio je međunarodni ugovor koji je postao temelj bilateralne saradnje grčkih i srpskih turističkih organizacija, predvođenih iskusnim poslovnim ljudima, koji poznaju tržište i već su ostvarili sličnu saradnju sa turističkim organizacijama drugih zemalja.

U takvoj višestranoj saradnji međunarodnog turističkog poslovanja učestvuju “Vergina Travel”, turistička agencija iz Grčke, i turistička agencija “Living Travel” iz Srbije. Predstavnici onih agencija, Apostolos Emmanouilidis i Ljubiša Momirović, već su potpisali protokol o saradnji, koji uključuje trogodišnji program turističke saradnje (organizacija putovanja, kongresni i verski turizam, konferencije itd.), a kao što je postalo poznato zahvaljujući agenciji “Vergina Travel”, u centru svih tih aktivnosti je i Imathia.

Fotografije objavljene na blogu troika24 su sa potpisivanja protokola o saradnji između predstavnika grčke agencije “Vergina Travel” i srpske agencije “Living Travel”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου