Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

“Θα ψηφίσουμε την τροπολογία, για τις τηλεοπτικές άδειες”, ανέφερε στη Βουλή, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ασκώντας κριτική για τη διαδικασία που προηγήθηκε

“Θα ψηφίσουμε την τροπολογία, για τις τηλεοπτικές άδειες”, ανέφερε στη Βουλή, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, για τη διαδικασία που προηγήθηκε. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας κατά τη σημερινή συζήτηση για την τροπολογία σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, ζήτησε “να μπει τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο”, τονίζοντας ότι “το τηλεοπτικό τοπίο, θα πρέπει είναι ρυθμισμένο με δικαιοσύνη και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να επιτελεί το ρόλο του”.

"ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ..."

Αναλυτικά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποστήριξε τα εξής:

Εμείς συμφωνούμε με την εφαρμογή του νόμου και με την τροπολογία και θα την ψηφίσουμε.
Όμως εδώ ακούγονται πράγματα ενώ δεν ξεκινάμε σήμερα να συζητάμε το θέμα αυτό. Κοιτάξτε, δεν θα ξεχάσουμε την διαδικασία, την οποία έχετε κάνει στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Δεν είναι εδώ ο αρμόδιος Υπουργός σήμερα, αλλά η τροπολογία έχει και την υπογραφή του. Όταν σας λέγαμε ότι είναι αντισυνταγματικός ο ορισμός των τεσσάρων μόνο αδειών και μάλιστα χωρίς την αρμοδιότητα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και ότι είναι εντελώς αντισυνταγματική αυτή η διαδικασία, δεν ακούγατε κανέναν. Προχωρούσατε σε μια διαδικασία, η οποία ήταν εμφανώς αντισυνταγματική. Και σήμερα ακούμε εδώ από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κυβέρνηση για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο σας καλούσαμε τόσο καιρό και δεν θέλατε να προχωρήσει η διαδικασία αυτή.

Να συνεχίσω; Να πω ότι το βράδυ της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο σήμερα επικαλείστε εσείς την απόφαση, η αρμόδια κυβερνητική εκπρόσωπος εκείνο το βράδυ κατήγγειλε το Συμβούλιο της Επικρατείας και όλες τις αποφάσεις του; Σε μία ταραχή η οποία υπήρχε στην κυβέρνηση; Τα έχετε ξεχάσει αυτά; Εμείς δεν τα έχουμε ξεχάσει.

Εμείς πήραμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες καθ’ όλη εκείνη την διάρκεια και στη συνέχεια. Και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συγκροτήθηκε και με δική μας πρωτοβουλία, όταν εσείς πάλι παίζατε παιχνίδια και είχατε τακτικισμούς. Για θυμηθείτε λίγο τι προτείνατε για να παίξετε πάνω στο θεσμό. Ενώ αντίθετα η δική μας στάση οδήγησε τελικά στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σήμερα δεν μιλάμε στο κενό, μιλάμε πάνω στα προβλήματα που δημιουργήσατε εδώ κι έναν χρόνο.


Εμείς βεβαίως και θέλουμε να μπει τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο κι αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε από την πρώτη στιγμή. Αλλά τάξη δεν σήμαινε η έκθεση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας για μόνο τέσσερις άδειες! Εκτός αν θέλετε να φέρετε κι άλλες τέτοιες εκθέσεις! Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Εμείς θέλουμε να υπάρχει τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο θα είναι ρυθμισμένο με δικαιοσύνη και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να επιτελεί το ρόλο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου