Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Δημ. Καρολίδης: Οικτρή κατάσταση στον συνδυασμό Καραπαναγιωτίδη. Πέταξαν “λευκή πετσέτα”, “πρόδωσαν τον κόσμο” και “αδιαφορούν”. Ο ίδιος πλέον αποδεσμεύεται και δίνει ραντεβού στα... “γουναράδικα”.

“Ραντεβού στα... “γουναράδικα” δίνει ο Βεροιώτης δημοσιογράφος, Δημήτρης Καρολίδης, μέσω μιας ασυνήθιστης δήλωσης “αποδέσμευσης”, από τη συμμετοχή του, στον συνδυασμό “Δύναμη Πολιτών” του Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Δήλωση, μέσω της οποίας αναφέρεται σε πολλά και ενδιαφέροντα, όπως ο ίδιος τα αξιολογεί, ως συνεργάτης και μέλος του συνδυασμού, ως ενεργός πολίτης, που ασχολείται και ενδιαφέρεται για τα κοινά, αλλά και ως δημοσιογράφος που αξιολογεί με άλλο “ζύγι”, τα όσα συμβαίνουν. Παράλληλα έχει ενδιαφέρον, το σημείο της δήλωσης, όπου τονίζει πως, η συμμετοχή του στα κοινά “συνεχίζεται”, κάτι που ίσως να το “καλύπτει” με την επεξήγηση ότι αυτό θα γίνεται πλέον μέσω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας, αλλά κατά την άποψή μας, απλώς δεν το “αποκαλύπτει”. Ακόμη...

Ο πρώην συνεργάτης, του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί, στον συνδυασμό “Δύναμη Πολιτών”, ως... “λίαν επιεικώς οικτρή και προδήλως, πολύ κατώτερη των περιστάσεων” κι εμείς στο troika24 έχουμε την αίσθηση, πως ο ίδιος ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ούτε καν θα έχει μπει στον κόπο, να διαβάσει το κείμενο του Καρολίδη. Αυτό ακριβώς, είναι το οικτρό της... οικτρής κατάστασης, που επικρατεί στον συνδυασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, σε σχέση με τη στάση του επικεφαλής. Κάτι που έχει επισημανθεί επανειλημμένα από πολλά ΜΜΕ της Βέροιας, αλλά όπως δηλώνει το περιβάλλον Καραπαναγιωτίδη, “ο Κώστας δεν τα διαβάζει αυτά...”.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Γράφει στην επιστολή του, ο Δημήτρης Καρολίδης:

“Το Μάιο του 2014 συμμετείχα στις εκλογές για το Δήμο Βέροιας με τον συνδυασμό "Δύναμη Πολιτών" με επικεφαλής τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Η συγκεκριμένη παράταξη, πρώτη και με διαφορά την πρώτη Κυριακή, ήρθε δεύτερη στις επαναληπτικές εκλογές και η ψήφος του κόσμου την τοποθέτησε στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σχεδόν τρία χρόνια μετά τις εκλογές εκείνες και έχοντας διανυθεί το μισό διάστημα της θητείας της Δημοτικής περιόδου, δηλώνω ότι αποδεσμεύομαι από τη παράταξη με την οποία συμμετείχα στις εκλογές του Μαΐου του 2014.

Προβαίνω σε αυτή τη δήλωση η οποία ούτε συνηθίζεται, ούτε είναι απαραίτητη για τους μη εκλεγέντες, καθώς τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν τα χαρακτηριστικά της ένταξης, ούτε της συμπόρευσης. Όμως επειδή η συμμετοχή μου στα κοινά δεν τελείωσε την καταληκτική ημερομηνία των εκλογών, αλλά συνεχίζεται ιδιαίτερα ενεργά με τη δημοσιογραφική ιδιότητα και επειδή κάποιοι θέλουν να ερμηνεύουν τα πράγματα κατά το δοκούν, για λόγους πολιτικής τάξης και προσωπικής στάσης, δηλώνω ότι αποδεσμεύομαι από οποιαδήποτε σχέση μπορεί να με συνδέει με τη συγκεκριμένη παράταξη.

Στην απόφαση αυτή με οδήγησαν όλα όσα ακολούθησαν μετά τις εκλογές.
Ο λαός του Βέροιας όρισε τη συγκεκριμένη παράταξη στον άχαρο, αλλά εξόχως κρίσιμο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ρόλο αυτό και την τεράστια ευθύνη που απορρέει από την εντολή των ψηφοφόρων, η παράταξη δείχνει εξαιρετικά απρόθυμη να αναλάβει. Παρουσιάζοντας μια εικόνα, λίαν επιεικώς οικτρή και προδήλως, πολύ κατώτερη των περιστάσεων... Το όποιο έργο της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο επαφίεται σε προσωπικές εκλάμψεις, χωρίς καμιά συνοχή και συνέχεια. Η παράταξη μετά της εκλογές ουδέποτε λειτούργησε ως συγκροτημένη ομάδα, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που η πολιτική της θέση θυσιάστηκε για χάρη προσωπικών στοχεύσεων και συμφερόντων”...



ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΕΛΕΙΨΗ ΚΑΘΕ ΔΙΑΘΕΣΗΣ", 
“ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ” ΚΑΙ “ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ”

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Καρολίδης, αναφέρεται και σε περίεργες “φήμες”, μιλά για 'απογοητευτική αδιαφορία” αλλά και για εσωτερική “σφαγή” μεταξύ των μελών της. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Στα αρνητικά φαινόμενα προστέθηκαν φήμες μέχρι και για αποχώρηση από την παράταξη και προσχώρηση σε αυτή της πλειοψηφίας στις επικείμενες εκλογές, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί κατάρρευση εκ των έσω. Πρόσφατες απόπειρες ανασυγκρότησης αντιμετωπίστηκαν με απογοητευτική "αδιαφορία" και έλλειψη κάθε διάθεσης για ουσιαστικό πολιτικό λόγο.
Για της εικόνα διάλυσης όχι μόνο δεν έδειξε να ανησυχεί ο επικεφαλής, αντίθετα με την όλη στάση του δίνει το βήμα της επιτάχυνσης αυτών των φαινομένων.

Επειδή πρόσφατα έγινε δημόσια επίκληση της συμμετοχής μου στις εκλογές με τη συγκεκριμένη παράταξη κι επειδή ήμουν, είμαι και θα είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, δηλώνω ότι:
Η επιλογή της συμμετοχής μου στη συγκεκριμένη παράταξη για το Δήμο Βέροιας έγινε κάτω από συνθήκες που όρισαν αντικειμενικοί παράγοντες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν μια συνειδητή επιλογή.


Τα όσα επακολούθησαν θεωρώ ότι αποτελούν μια "προδοσία" του κόσμου που εμπιστεύτηκε την παράταξη, στο πρόγραμμα και τις Αρχές που διακήρυξε. Το κυρίαρχο στοιχείο που ζητούσε και ζητάει ο κόσμος και το υποσχέθηκε η παράταξη, ήταν απόλυτη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών. Αυτό υποσχέθηκε ότι θα πράξει η "Δύναμη πολιτών", ως δημοτική Αρχή.

Από τη στιγμή που ήρθε δεύτερη, όφειλε να υπερασπιστεί αυτές τις Αρχές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, κι όχι να πετάξει "λευκή πετσέτα" και απλώς να βλέπει τα τραίνα να περνάνε. Δε νοείται ένας σχηματισμός να ονομάζεται παράταξη όταν παρακολουθεί με πλήρη αδιαφορία να "σφάζονται" μέλη της επειδή συνεχίζουν την προσπάθεια. 
Και είναι τραγικό, να υποστέλλονται τόσο "περιέργως" πρόθυμα οι σημαίες, σε σημείο τεράστιας συνευθύνης για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Βέροιας.

Θα ήθελα ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω από καρδιάς αυτούς τους λίγους, "ηρωικούς" φίλες και φίλους που άντεξαν τις "ερπύστριες" και με τίμησαν τον σκοτεινό Μάη του 2014.
Με τη δήλωσή μου αυτή εκφράζω την άρνησή μου να συναινέσω σε αυτό που γίνεται... Γι' αυτό και δηλώνω ότι αποδεσμεύομαι από την παράταξη με την οποία συμμετείχα στις εκλογές εκείνες, με οτιδήποτε μπορεί να με συνδέει με αυτήν, έστω ως ιστορική αναφορά”.



“ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ... ΣΤΑ “ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ”

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Καρολίδης σημειώνει:
“Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από όσους, στο πρόσωπό μου, βρέθηκαν να στηρίζουν μια παράταξη προκλητικά κατώτερη των περιστάσεων.
Έμαθα να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια και αυτό θα συνεχίσω να κάνω...
Να έχουμε υγεία και θα ξαναβρεθούμε ξανά και ξανά στα μετερίζια... Ή "στα γουναράδικα"... Αλλά πάντα με την εντιμότητα που υπογραμμίζει τη διαφορά του πολίτη από τον "πωλητή"....
Με τιμή, Δημήτρης Καρολίδης, Δημοσιογράφος.”



---------------

Ο Δημήτρης Καρολίδης, είναι δημοσιογράφος 
και έχει την ιστοσελίδα, www.verianet.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου