Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

«Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης του ΙΚΑ Νάουσας», απαντά στη Φρόσω Καρασαρλίδου, το υπουργείο Εργασίας

«Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης του υποκαταστήματος ΙΚΑ Νάουσας». Αυτό απάντησαν οι αρμόδιος υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, στη βουλευτή Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα, μετά την έγερση του θέματος, από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το οποίο κατήγγειλε ότι «προβλέπεται μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Νάουσας στη Βέροια». Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας, στη βουλευτή, δείχνει κατηγορηματική: «Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης του υποκαταστήματος ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Νάουσας. Οι όποιες αλλαγές...
...αφορούν στην εσωτερική διοικητική διάρθρωση του ΕΦΚΑ και στην εσωτερική ροή εργασιών με στόχο τη δημιουργία ενός αποδοτικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασφαλισμένων».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της κινητοποίησής της, μετά την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο. Όπως έγινε γνωστό από την πλευρά της Φ. Καρασαρλίδου, η πολιτική ηγεσία, τη διαβεβαίωσε ότι όπου υπάρχει παρουσία Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, θα υπάρχει παρουσία ΕΦΚΑ. Ότι δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις εργαζομένων. Και ότι οι μεταβολές θα αφορούν μόνο σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν πολλαπλές παρουσίες Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (π.χ. σε μια πόλη να υπάρχουν και υποκατάστημα ΙΚΑ και ΟΓΑ). Και η Νάουσα δεν ανήκει σ’ αυτή τη κατηγορία.

 
«Η στήριξη των παρεχομένων υπηρεσιών προς ασφαλισμένους και κάθε εργαζόμενο του νομού μας αποτελεί διαρκές μέλημα για την βουλευτή του νομού μας», αναφέρεται σε σχετικά ανακοίνωση, για όλα τα παραπάνω, από την πλευρά της Φρόσως Καρασαρλίδου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου