Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Έξαλλος ο Ιβάν με τον Κυριάκο. Εξώδικο του προέδρου του ΠΑΟΚ κατά του προέδρου της ΝΔ

Εντείνεται η κόντρα στις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς σήμερα επιδόθηκε εξώδικο στον πρόεδρο της ΝΔ από την πλευρά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αφορμή για το εξώδικο Σαββίδη, είναι τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στο πρόσωπο και στις επιχειρηματικές ...
...δραστηριότητες του ομογενή επιχειρηματία, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, με θέμα τη διαπλοκή, συμπεριλαμβάνοντας και αναφορές στην συμμετοχή Σαββίδη στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχαν στοιχεία διαπλοκής στη σχέση του με την Κυβέρνηση (τον χαρακτήρισε “λαγό”).

Στο εξώδικο αναφέρονται μεταξύ άλλων :
"...Την 10.10.2016, στο πλαίσιο της ομιλίας σας ενώπιον της Ολομελείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη διαφθορά και τη διαπλοκή μεταξύ Πολιτείας και Μ.Μ.Ε. –η οποία σημειωτέον μεταδόθηκε ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής- αναφερθήκατε μεταξύ άλλων και στο πρόσωπό μου κατά τρόπο ιδιαίτερα μειωτικό για το κύρος και την υπόστασή μου ως επιχειρηματία.
Ειδικότερα, επιχειρώντας να καταδείξετε ότι στην διαγωνιστική διαδικασία για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών ενυπήρχαν στοιχεία διαπλοκής, θέσατε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σειρά ρητορικών ερωτημάτων που αφορούσαν στη συμμετοχή των διαγωνιζόμενων στην παραπάνω διαδικασία (κυρίως τον κ. Καλογρίτσα), ένα εκ των οποίων στόχευε στο δικό μου πρόσωπο, ως υποψηφίου μέσω της εταιρείας συμφερόντων μου DIMERA MEDIA INVESTEMENTS LTD.
Επρόκειτο συγκεκριμένα για το εξής ερώτημα (παρατίθεται αυτολεξεί): «Τέλος, σας φαίνεται λογικό, ο πρώτος επιλαχών, ο οποίος πήρε τη θέση του κυρίου Καλογρίτσα, να έχει δηλώσει δημόσια ότι ήταν λαγός και να έχει καταθέσει μηδενικές προσφορές στην τελευταία φάση του διαγωνισμού;»
Επειδή ο πολιτικός λόγος είθισται μεν να είναι συχνά οξύς, πλην όμως οφείλει, ακόμη και μέσα στην οξύτητά του, να είναι ακριβής χωρίς να στοχεύει αποκλειστικά στη δημιουργία εντυπώσεων, κρίνω επιβεβλημένο να σας υπενθυμίσω ορισμένα πραγματικά περιστατικά προς αποκατάσταση της αληθείας, όσον αφορά τουλάχιστον στο δικό μου πρόσωπο, στο πλαίσιο της περιφρούρησης της επαγγελματικής μου φήμης και υπόστασης, αλλά και για την προστασία της δικής σας εικόνας ως πολιτικού που, όπως τουλάχιστον φαίνεται, φιλοδοξεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο ακριβή και απαλλαγμένο από κορώνες εντυπωσιασμού..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου