Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ο βεροιώτης Γιάννης Τροχόπουλος αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του προγράμματος “Αθήνα-Παγκόσμια Πρωτεύουσα ΒιΒλίου 2018”

Η UNESCO όρισε την Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 και ο Δήμος Αθηναίων ανέθεσε στον Βεροιώτη CEO Γιάννη Τροχόπουλο τη γενική διεύθυνση της διοργάνωσης.
Παγκόσμιο γεγονός, από έναν παγκόσμιο οργανισμό, μια πρωτεύουσα του κόσμου, κι ένας δικό μας άνθρωπος, να αναγνωρίζεται για μια ακόμη φορά, ως διεθνής manager -διάνοια του χώρου. Μια ακόμη προσωπική επιτυχία του, που έρχεται σε συνέχεια των δύο προηγούμενων...
...καινοτόμων projects που τον ανέδειξαν διεθνώς και έχουν την προσωπική του σφραγίδα. Την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας - Bill & Melinda Gates Foundation, Access To Learning Award 2010 και το μοναδικό Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χαίρομαι για την ευκαιρία που μου δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης να αναλάβω την ευθύνη της υλοποίησης αυτού του έργου. Η πρόκληση είναι μεγάλη”, ήταν η πρώτη δήλωση, του Γιάννη Τροχόπουλου.
Θα συνεργασθώ με την ομάδα που κατάφερε να ανακηρυχθεί η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Στόχος μας είναι το βιβλίο να 'συναντήσει' όλους τους κατοίκους της Αθήνας. Αξίζει τον κόπο να δουλέψουμε για ένα τέτοιο σκοπό. Μπορούμε να τα καταφέρουμε” ανέφερε ο ίδιος, δείχνοντας πως όσο μεγάλη αυθεντία κι αν είναι στη δουλειά του, εργάζεται πάντα συλλογικά, ομαδικά και ηγείται.

Το troika24 του εύχεται καλή επιτυχία και πάλι...


“Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018”

Οι πόλεις που ορίζονται Παγκόσμιες Πρωτεύουσες Βιβλίου από την UNESCO, οφείλουν να προωθούν τα βιβλία και την ανάγνωση και να οργανώνουν δραστηριότητες τη χρονιά που επιλέγονται, η οποία ξεκινά με τον εορτασμό του Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, “Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα ΒιΒλίου 2018”, περιλαμβάνει, από συναντήσεις με συγγραφείς, μεταφραστές και εικονογράφους, έως συναυλίες, θεματικές εκθέσεις, ανάγνωση ποίησης, καθώς και εργαστήρια για την προβολή των επαγγελματιών του βιβλίου.
Στόχος του προγράμματος είναι να καταστήσει τα βιβλία προσβάσιμα στον πληθυσμό της διοργανώτριας πόλης.

Γιάννης Τροχόπουλος
Ο Γιάννης Τροχόπουλος, είναι γέννημα θρέμμα Βεροιώτης. Υπηρέτησε ως Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας από το 1990 έως και τον Μάιο του 2012.

Τον Αύγουστο του 2010, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου IFLA στο Gothenburg της Σουηδίας, παρέλαβε το ετήσιο παγκόσμιο βραβείο “Access to Learning” του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates, για λογαριασμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. Από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2016, ημέρα που παραιτήθηκε, κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή και Διευθύνοντος Σύμβουλου στην Α.Ε. “Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Future library, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που υποστηρίζει την ανάπτυξη των Δημόσιων/Δημοτικών Βιβλιοθηκών και αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές των πολιτιστικών οργανισμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου