Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η Ημαθία στο επίκεντρο Ελληνοσερβικής τουριστικής συνεργασίας και παρεμφερών δραστηριοτήτων

Πριν από ένα μήνα περίπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι, στη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκαν οι σταθεροί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών. Τόσο στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Tomislav Nikolić, όπως και στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dačić, όσο και μετά, στο Ελληνο-Σερβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που...
διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης, έγινε ειδική μνεία στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία στην Ελλάδα, θέτοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών, τομέας ξεχωριστής σημασίας και ειδικού ενδιαφέροντος.

Στην κατεύθυνση αυτή ακολούθησε μια διακρατική συμφωνία που έγινε βάση για διμερείς συνεργασίες ελληνικών και σερβικών επιχειρήσεων του τουρισμού, με αιχμή του δόρατος έμπειρους επιχειρηματίες του κλάδου, που γνωρίζουν την αγορά κι έχουν να επιδείξουν αντίστοιχες διεθνείς συνεργασίες, με τουριστικούς φορείς και δομές άλλων κρατών.



Σε μια τέτοια πολύπλευρη συνεργασία αμφίδρομης τουριστικής επιχειρηματικότητας, συμμετέχουν, από την Ελλάδα ο ταξιδιωτικός οργανισμός Vergina Travel και από την Σερβία, ο οργανισμός τουριστικών υπηρεσιών Living Travel. Οι δύο επιχειρήσεις υπέγραψαν ήδη πρωτόκολλο συνεργασίας, μέσω των εκπροσώπων τους, Απόστολου Εμμανουηλίδη και Ljubisa Momirovic, που περιλαμβάνει τριετές πρόγραμμα τουριστικής συνεργασίας (οργάνωση ταξιδίων, κίνηση - διαμονή τουριστών, συνεδριακό και θρησκευτικό τουρισμό, διμερείς τουριστικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις, συνέδρια κ.α.) και όπως έγινε γνωστό από τη μεριά του Vergina Travel, σε σχέση με την ελληνική πλευρά, στο επίκεντρο όλης αυτής της δραστηριότητας, συμπεριλαμβάνεται και η Ημαθία.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, είναι από την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων, του Vergina Travel και του Living Travel - Serbia.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου