Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μεγάλη κινητοποίηση αγροτών για το αυριανό συλλαλητήριο. Μπροστάρηδες, ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας, ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού, οι αγροτικοί Σύλλογοι Σκύδρας, Έδεσσας και Αλμωπίας. Κλείνουν αύριο τα μαγαζιά στον Βελβεντό. Έκανε πίσω ο Δήμος Αθήνας και παραχωρεί την πλατεία Βάθης

Ραντεβού στην πλατεία Βάθης της Αθήνας, δίνουν τελικά, αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου, οι αγρότες από περιοχές όλης της χώρας, για το μεγάλο παν-αγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο, με επίκεντρο τα αιτήματα που “καίνε” το σύνολο του αγροτικού κόσμου και αποτελούν κομβικό σημείο επιβίωσης, για όλους τους μικρομεσαίους αγρότες. Από την περιοχή μας, μπροστάρηδες της κινητοποίησης είναι, ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας, ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού, οι αγροτικοί Σύλλογοι Σκύδρας, Έδεσσας και Αλμωπίας και άλλοι φορείς Νομών της Μακεδονίας, όπως και της Κρήτης, της Πελοποννήσου κλπ...


ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ

Μπροστά στη γενική κατακραυγή που δημιουργήθηκε, από την αρχική άρνηση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει την πλατεία, για το συλλαλητήριο των αγροτών, η δημοτική αρχή της πρωτεύουσας υπαναχώρησε και ο χώρος παραχωρήθηκε. 

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής θα βρεθούν στο επίκεντρο των αιτημάτων του συλλαλητηρίου, με τους αγρότες να ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων, για στήριξη του αγροτικού τομέα.

Την ίδια ώρα, εργατικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, δήμοι, παραγωγικοί και άλλοι φορείς, καθώς και επαγγελματικά σωματεία από τις περιοχές της μεγάλης κινητοποίησης, με ανακοινώσεις και ψηφίσματα, τάσσονται υπέρ των αιτημάτων των αγροτών.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στο κλίμα αυτό, αύριο στο Βελβεντό, θα είναι όλα κλειστά, καταστήματα και αγροτοσυνεταοριστικές υπηρεσίες και είναι χαρακτηριστική η ευχαριστήρια ανακοίνωση που έκανε ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού, στην οποία αναφέρει:
“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεταιρισμούς του Βελβεντού τον ΤΟΕΒ και τον εμπορικό σύλλογο και όλους τους εμποροεπαγγελματίες του Βελβεντού, για την έμπρακτη στήριξή τους, στην κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα ,με το να είναι κλειστά την Τετάρτη 8 Μαρτίου την ημέρα της κινητοποίησης. Όλοι μαζί θα είμαστε στην Αθήνα, γιατί ο αγώνας δεν είναι μόνο των αγροτών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ 8 ΜΑΡΤΗ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ."


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Από την πλευρά του Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας, έγινε όλες αυτές τις ημέρες μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Διοργανώθηκε μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα και ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, στην Επισκοπή Νάουσας. Τα αιτήματα όπως είναι φυσικό, ταυτίζονται με αυτά του αυριανού συλλαλητηρίου και όπως τα έχει “κωδικοποιήσει” ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας, είναι:

1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Να προσμετρήσει το αφορολόγητο και στο ασφαλιστικό.
2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ:
α) Οι συνεταιριζόμενοι αγρότες να έχουν πιο ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση, ως κίνητρο για τον κλάδο, ώστε να υπάρξει συνεταιριστική ανασυγκρότηση σ΄όλη την χώρα.
β) Προσμέτρηση οικογενειακής εργασίας στα έξοδα.
γ) Αγορά γης, στα έξοδα για τους κατακύριο επάγγελμα αγρότες.
δ) Εργόσημο και στους αλλοδαπούς εποχιακούς εργατες-τουρίστες για να χαρακτηριστούν ως εργάτες γης.
ε) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
στ) Κατάργηση προκαταβολής φόρου.
ζ) Ακατάσχετο 1200€ x 12.
3. ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ
4. ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΠ 2017
5. ΕΛΓΑ: Αλλαγή κανονισμού.
6. ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΟΓΩ ΕΜΠΑΡΓΚΟ


ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΑΝΕ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης, στο αυριανό συλλαλητήριο αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Ήδη στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης, στην Ένωση Ηρακλείου, Ένωση Λασιθίου και στην Ένωση Χανίων, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καθώς και στους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους και στις συνεταιριστικές οργανώσεις και των τεσσάρων Νομών του Νησιού, υποβάλλονται με αθρόα προσέλευση, οι δηλώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Επίσης, εκπρόσωποι του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου περιοδεύουν σε περιοχές του νησιού ενημερώνοντας τους αγρότες και καλώντας τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Μαζί με τους αγρότες αναμένεται να αναχωρήσουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Αύριο Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθούν λαϊκές αγορές σε όλο το νησί.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Εν τω μεταξύ, στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου εξήγγειλε για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίσης μέρος, στο αυριανό συλλαλητήριο. Την ίδια ώρα παναττική γεωτεχνική απεργία κήρυξε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) και συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 9 π.μ. έξω από το ΥπΑΑΤ μαζί με το Παγκρήτιο Συντονιστικό, τους Αγροτικούς Συλλόγους Πελοπονήσου και τους αγροτικούς Συλλόγους Μακεδονίας. Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο». «Αυτός ο αγώνας», προστίθεται, «πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου