Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Υπόθεση Κάλι - Κούγια: Τι συμβαίνει με την ΠΑΕ Βέροια;

Συνεχίζεται η “κόντρα” του προέδρους της ΠΑΕ Λάρισα, Αλέξη Κούγια, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), με σκληρές αναφορές (“στημένα”...) για ποδοσφαιριστές και ομάδες, αλλά και με “πρωτοβουλίες” νομικού περιεχομένου (αγωγές, δικογραφίες), που δεν περιορίζονται μόνο στα όρια της αθλητικής δικαιοσύνης αλλά επιχειρούν να δρομολογήσουν “εμπλοκή” ποδοσφαιριστών και με τα πολιτικά δικαστήρια, με βαριές κατηγορίες που χαρακτηρίζονται μέχρι και ως “κακουργήματα”. Μια παράμετρος αυτής της ιστορίας “αγγίζει” άμεσα και την ΠΑΕ Βέροια,...
...καθώς η ΠΑΕ Λάρισα αποφάσισε να προχωρήσει, σε μήνυση και αγωγή στα πολιτικά - ποινικά δικαστήρια, σε βάρος του Γάλλου ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Σιρίλ Καλί, που του αποδίδει “πρόθεση” και τον κατηγορεί για “βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη” (κακουργηματικό αδίκημα) ζητώντας και χρηματική αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ. Πρόκειται για την υπόθεση με τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Ντοντό, στον αγώνα Βέροιας – Λάρισας, για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, που έγινε στις 18 Ιανουαρίου.

Ο ΠΣΑΠ έσπευσε να πάρει άμεσα θέση, υπερασπιζόμενος τους θιγόμενους ποδοσφαιριστές, που μπήκαν στο “στόχαστρο” του Αλέξη Κούγια και της ΠΑΕ Λάρισα και σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Βέροια, τον κάλυψε πλήρως, στάθηκε στο πλευρό του και σε ανακοίνωσή του, τόνισε: “Αναφορικά με τον συνάδελφο Καλί, ας γίνει, επιτέλους, κατανοητό σε εκείνους που βλέπουν, παντού, ύποπτους, ότι το παιχνίδι μας δεν έχει, μόνο, καλές αλλά και κακές, όπως και άτυχες στιγμές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει σκοπιμότητα”.

Χθες ο Αλέξης Κούγιας, δεν το άφησε ασχολίαστο. Χαρακτηρίζοντας τον ΠΣΑΠ, ως “εισπρακτική εταιρεία ποδοσφαίρου”, ως “μαγαζί” και σύνδεσμο που “επί 8 χρόνια είχε πρόεδρο έναν που δεν είχε παίξει ποτέ στην Α' Εθνική, αλλά ήταν πρωταθλητής στις προσφυγές, είχε ταμία τον κουνιάδο του, που ήταν δεύτερος στις προσφυγές, μετά τον γαμπρό του και γραμματέα τον κουμπάρο του, που επίσης δεν είχε παίξει ποτέ στην Α' Εθνική”...

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Θεσσαλικής ΠΑΕ, επανέλαβε ότι θα προχωρήσει με τις καταγγελίες του, κατά συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, με βάση όλα όσα ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες αλλά και με “νέα στοιχεία”, για “στημένα”, για εμπλοκή ποδοσφαιριστών σε “παράνομο στοίχημα” .

Προφανώς θα συνεχίσει και με τις καταγγελίες κατά του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Βέροια, αυτή τη φορά στο κακουργηματικό σκέλος περί “βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης”.
Μια ακόμη στιγμή, “ωραίας ατμόσφαιρας” του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως θα έλεγε και ο Ηλιόπουλος... Και με την ΠΑΕ Βέροια, να δείχνει στον κόσμο της, θα συμπληρώναμε εμείς...

Κατηγορείται εδώ και ημέρες, ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της, τον “σέρνουν” σε ποινικά δικαστήρια, τρίτοι σπεύδουν να τον υπερασπιστούν και η ΠΑΕ, δείχνοντας “άβουλη “ έως και “αδιάφορη”, τηρεί “σιγή ιχθύος”. Καμία τοποθέτηση, καμία ανακοίνωση, καμία δημόσια δήλωση "συμπαράστασης" προς τον ποδοσφαιριστή της.
.
Καλοπροαίρετα ρωτάμε, για να μη το συνεχίζουμε κι από την πλευρά μας: Μήπως τα... “παράτησαν” γενικώς;

Ή κάτι άλλο συμβαίνει, που δεν πρέπει να το μάθουν, οι κοινοί θνητοί φίλοι της ομάδας, γι αυτό και δεν το ανακοινώνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου