Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Στάθης vs Σάκης: Το… «69» της ψηφοφορίας !!!

Δύο από τις τρεις θέσεις του νέου προεδρείου, του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, είναι της… Ημαθίας, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της εκλογής (δημαιρεσίες)  που έγινε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Στάθης Σαρηγιαννίδης εκλέχθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου και ο Θανάσης (Σάκης) Χειμώνας στη θέση του Γραμματέα κι αυτό είναι μια είδηση που έχει τη σημασία της...

Νέος Πρόεδρος του Σώματος εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, από τις Σέρρες. Προφανώς δεν ήταν ο πιο… «ωραίος» ως Σερραίος, αλλά ο Τζιτζικώστας ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία, για στοχευμένες… Καραμανλικές σημειολογίες, οπότε κι αυτό, πέραν τυχόν άλλων, ίσως είναι μια αιτία, για την επιλογή του προσώπου.


Ο… Κώστας (ο μεσαίος *) βέβαια, δεν ξέρουμε πόσο «ανταποδίδει», αλλά εκτός του ότι ο «Τζίτζι», εις μνήμην του Κωνσταντίνου, μάλλον το κάνει, δεν είναι αυτό το θέμα μας, οπότε πάμε παρακάτω.

Κάνοντας μια σύγκριση του κλίματος που επικράτησε, κατά την εκλογή αυτή (Στάθης vs Σάκης), διαπιστώνουμε ότι ήταν συναινετικό, καθώς δεν υπήρξαν άλλοι υποψήφιοι για τις θέσεις, ώστε να καταγραφεί «κόντρα» και άλλα παρόμοια.

Ειδικά στην ψηφοφορία για την εκλογή, τόσο του Στάθη Σαρηγιαννίδη, όσο και του Σάκη Χειμώνα, αυτοί που τους ψήφισαν ήταν λίγο πολύ, οι ίδιοι.

Ο Στάθης είχε 38 υπέρ, ο Σάκης είχε 37 υπέρ, ο Στάθης είχε 29 λευκά, ο Σάκης είχε 30 λευκά, ο Στάθης είχε 2 άκυρα, τα ίδια είχε και ο Σάκης.

Σ' εκείνον τον… «λευκό» παίχτηκε η διαφορά τους.

Κι ενώ για τον Πρόεδρο, πήγαν στην ψηφοφορία, συνολικά 68 άτομα, για να ψηφίσουν τον Σαρηγιαννίδη και τον Χειμώνα, πήγαν… 69 !

Να μη το σχολιάσουμε;
Κι αυτό συμβολικό της συναίνεσης;
Τόσο;

ΥΓ1
Για την ιστορία, τα πλήρη αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχουν ως εξής:

-Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: Παναγιώτης Σπυρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Σερρών (παράταξη «Αλληλεγγύη»). Ψήφισαν 68 περιφερειακοί σύμβουλοι: 43 υπέρ, 25 λευκά, 1 αποχή.

-Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: Στάθης Σαρηγιαννίδης, περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας (παράταξη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια»). Ψήφισαν 69 περιφερειακοί σύμβουλοι: 38 υπέρ, 29 λευκά, 2 άκυρα.

-Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου: Αθανάσιος Χειμώνας, περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας (παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα»). Ψήφισαν 69 περιφερειακοί σύμβουλοι: 37 υπέρ, 30 λευκά, 2 άκυρα.


ΥΓ2
(*) μεσαίος γράφουμε, όχι… μεσίας.
Ο μεσσίας γράφεται με 2 «σ», για όσους βιάστηκαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου