Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Κουτσογιάννης: Πετύχαμε τη χρηματοδότηση του έργου αποχέτευσης των πεδινών χωριών του Δήμου Νάουσας

Ο Δήμος Νάουσας, πέτυχε τη χρηματοδότηση ενός πολύ σημαντικού έργου, για τους πεδινούς οικισμούς του. Πρόκειται για την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, των πεδινών οικισμών της Νάουσας, συνολικού ύψους 9,2 εκατομμυρίων ευρώ, που εντάχθηκε στις χρηματοδοτήσεις του νέου ΕΣΠΑ. Έχοντας κάθε λόγο να πανηγυρίζει, ο Δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, έσπευσε να το ανακοινώσει με δημόσιο μήνυμά του, ευχαριστώντας παράλληλα για την υποστήριξη στο αίτημα του, τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη.

Είναι ένα έργο βασικής υποδομής, για τις περιοχές που θα κατασκευαστεί και αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, που αν μη τι άλλο, δείχνει συνέπεια και κάνει πράξη την ισότιμη αντιμετώπιση, του κεντρικού Δήμου και της επαρχίας του. Στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Νάουσας αναφέρει:

"Μετά από συντονισμένη προσπάθεια πολλών μηνών και σε συνεχή επικοινωνία με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΑΑ) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επιτύχαμε την ένταξη των έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στους πεδινούς μας οικισμούς. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους δημότες του κάμπου μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την υλοποίηση δράσεων οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο σύνολο του Δήμου μας. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη για την αμέριστη στήριξή τους".

Το έργο θα υλοποιήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νάουσας (ΔΕΥΑΝ) και η δεύτερη φάση που χρηματοδοτείται περιλαμβάνει ολοκλήρωση της κατασκευής των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των πεδινών οικισμών του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου του Δήμου Νάουσας Ημαθίας.

Θα κατασκευαστούν εκτός των άλλων 18,4 χλμ. κεντρικών αποχετευτικών αγωγών μεταφοράς λυμάτων στην κοινή εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων από τους συγκεκριμένους οικισμούς, η οποία επίσης θα κατασκευαστεί για να καλύψει τις ανάγκες 9.273 κατοίκων. Έχει προβλεφθεί όμως και μια σειρά υποστηρικτικών ενεργειών, όπως η ολοκλήρωση αρχαιολογικών εργασιών και ερευνών από την ΕΦΑ Ημαθίας, η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου