Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Θα τον ακούσουμε;

Ο βουλευτής Ημαθίας και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, Γιώργος Ουρσουζίδηςβγήκε πρόσφατα, μια μάλλον συμβολική φωτογραφία, μαζί με τον βετεράνο οδηγό αγώνων, Τάσο Μαρκουΐζο, διάσημο κυρίως με το ψευδώνυμό του, ως Ιαβέρης. Τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του, με το θέμα της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα και πρόσφατα παρουσίασε στην Επιτροπή που προεδρεύει ο Γ. Ουρσουζίδης, συγκλονιστικά στοιχεία:...
...Μέσα σε ένα χρόνο είχαμε στην Ελλάδα 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα. Κάθε ημέρα έχουμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς, 60 τραυματίες, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές.

Είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε μια κατοικημένη περιοχή, ένα μικρό αεροσκάφος της αεροπλοΐας με 20 επιβάτες.Τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ την ώρα. Και τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών.

Όπως όμως δείχνουν τα πράγματα, ο Ιαβέρης τα λέει, ο Ιαβέρης τα ακούει.


Μήπως κ. Ουρσουζίδη, να τα ακούσουμε και στην Ημαθία, μέσω μιας εκδήλωσης, στην οποία θα προσκληθεί ο Τάσος Μαρκουΐζος, για να μας... ανοίξει τα μάτια;

Διότι εάν συγκρίνουμε τα όσα στατιστικά αναφέρει, με τα όσα έχουν συμβεί έως τώρα στην Ημαθία, μάλλον για... εδώ τα λέει, δυστυχώς.

Θα τον ακούσουμε λοιπόν;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου