Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Οι Αιγές υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα

Το θέμα των προσφύγων, που ήδη έχουν εγκατασταθεί στην Ημαθία, αρχίζει και γίνεται τμήμα της καθημερινότητας που ζούμε, κυρίως στις περιοχές όπου βρίσκονται οι χώροι “προσωρινής φιλοξενίας” τους, στην Αλεξάνδρεια και στη Βέροια. Περιοχές όπου πολίτες - φορείς κυρίως, ενίοτε και αρχές, προσπαθούν να κάνουν τη ζωή των προσφύγων πιο ανθρώπινη και να τους δώσουν όσο περισσότερα δείγματα μπορούν, ότι εδώ φιλοξενούνται και δεν... φυλάσσονται. Κι αυτό κυρίως σε ότι αφορά, τα παιδιά και τους γονείς τους, που για κάθε λογικά...
...σκεπτόμενο άνθρωπο, η έννοια είναι πάντα μεγαλύτερη. Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία της Ομάδας Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας και την αμέριστη συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε προ ημερών, επίσκεψη στους βασιλικούς τάφους των αρχαίων Αιγών, στη Βεργίνα,  προσφυγόπουλων από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Αλεξάνδρειας.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο ενημέρωσης της Ομάδας, οι μικροί επισκέπτες και οι γονείς τους, συνοδευόμενοι από μέλη της “Ομα.Δ.Α”, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο των βασιλικών τάφων και να γνωρίσουν την ιστορία της αρχαίας πρωτεύουσας του Μακεδονικού βασιλείου. “Ευχαριστούμε τους μεταφραστές της INTERSOS για την πολύτιμη βοήθεια ,την κοινωνική δομή Αλληλεγγύη για Όλους για την υποστήριξη της δράσης καθώς και το προσωπικό και την διοίκηση του μουσείου για την συνεργασία” αναφέρουν επίσης στο δελτίο τους.


Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Α. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ

Για το ίδιο θέμα, έκανε μια ξεχωριστής σημασίας δήλωση και η Αγγελική Κοτταρίδη, διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και υπεύθυνη για τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, τα μνημεία του και την ανασκαφή του. Δήλωσε σχετικά:

Ενώ προσπαθούμε να οργανώσουμε πιο μόνιμες δράσεις-εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία να μπορούν να συμμετέχουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή μας, υποδεχτήκαμε στους βασιλικούς τάφους των Αιγών για μια πρώτη γνωριμία τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια, τους οποίους ξενάγησαν με τη βοήθεια των διερμηνέων οι αρχαιολόγοι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Γιάννης Γραικός και Εύα Κοντογουλίδου”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου