Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Η μοναξιά της "Βασίλισσας". Ξεφεύγει και ο ΑΕΠ Ηρακλής; Φήμες για την ομάδα με σήμα τον Ηρακλή του Λυσίππου

Βουίζει η ποδοσφαιρική πιάτσα, ότι το απόγευμα, η διαφορά του τελευταίου από τον προ τελευταίο, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, θα αυξηθεί. Στην τελευταία θέση, όπως γνωρίζετε, είναι η ομάδα της ΠΑΕ Βέροια, που έχει κολλήσει εκεί, με 13 βαθμούς και στην προ τελευταία είναι η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Ποντίων Ηρακλής (όπως είναι το πλήρες όνομά της), με 15 βαθμούς, που σε λίγη ώρα αγωνίζεται στην Αθήνα, κόντρα στον Ατρόμητο. Και φήμες τη θέλουν να παίρνει σήμερα αποτέλεσμα, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Ήδη στο “στοίχημα” το διπλό του ΑΕΠ Ηρακλής, “πέφτει” συνεχώς και ως δικαιολογία “ακούγεται”, η... κούραση και το... “ψυχολογικό άδειασμα” που κυριαρχεί στις τάξεις του γηπεδούχου Ατρόμητου, μετά τον αποκλεισμό του, από το κύπελλο Ελλάδος. Ποιος ξέρει...
Ο Ατρόμητος, την Πέμπτη γνώρισε ήττα-αποκλεισμό με 1-2 από τον...
...Ολυμπιακό και έχασε το βασικό του στόχο φέτος που ήταν η διάκριση στο κύπελλο. Παράλληλα, σε σχέση με τα πλέι-οφ, ξέρει ότι το πρόγραμμα του, είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα είναι θαύμα αν προλάβει να μπει στην πεντάδα. Απογοητευμένος αλλά και κουρασμένος, ο Ατρόμητος, καθώς αυτό θα είναι το τρίτο του παιχνίδι σε διάστημα μικρότερο της μιας βδομάδας (Δευτέρα έπαιξε εδώ, στη Βέροια και Πέμπτη ξανά, για το κύπελλο)

Στον αντίποδα, ο ΑΕΠ Ηρακλής έσωσε ένα βαθμό στο τέλος της προηγούμενης αναμέτρησης, με τα “παλτά” του ΠΑΟΚ, ανακτώντας και πάλι καλή ψυχολογία. Απέχει μόλις 2 βαθμούς, από τον τρίτο-τελευταίο της βαθμολογίας Λεβαδειακό (που χθες έχασε 2-0, στο Αγρίνιο) και σήμερα με νίκη, τον προσπερνά και για πρώτη φορά, θα βρίσκεται εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Όλα μοιάζουν να συνηγορούν, σε αποτελέσματα που ... “σιγουρεύουν” και “σταθεροποιούν”, την μοναξιά της "Βασίλισσας", στην 
τελευταία θέση

Η “Αθλητική Ένωση Ποντίων Ηρακλής 1908 ΠΑΕ”, όπως είναι το επίσημο και πλήρες όνομα της ομάδας, αγωνίζεται με το όνομα αυτό, από τον Ιανουάριο του 2012 , επειδή η γνωστή ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, συγχωνεύτηκε με την Αθλητική Ένωση Ποντίων Κατερίνης, για να μπορέσει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, καθώς η ομάδα του “Ηρακλή” είχε υποβιβαστεί στη Δ' Εθνική.

Έκτοτε ο όνομα “ΑΕΠ Ηρακλής 1908 ΠΑΕ” παραμένει και το μόνο που δεν άλλαξε, είναι το έμβλημα, που εικονίζει τον αρχαίο ανδριάντα, του Ηρακλή του Λυσίππου (φωτογραφία), από τις πιο φημισμένες απεικονίσεις του ημίθεου, που χρονολογείται περίπου απο τον 4ο π.Χ. αιώνα και κατασκευάστηκε, ως διάκοσμος για τα Λουτρά του Καρακάλλα στην Ρώμη και σήμερα βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Νάπολι, στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου