Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Φωτογραφίζοντας για τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας. Αναμνήσεις μέσω μιας φωτογραφίας του 1960 και σημερινές καταγραφές μέσω ενός φωτο-διαγωνισμού

Καθώς ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ο... copy), ετοιμάζεται για τη νέα (ετήσια) εκδήλωσή του, το Φεστιβάλ Ροδάκινου 2017, συνέπεσε προ ημερών, να δει τη δημοσιότητα, μια παλιά φωτογραφία, των αρχών του 1960, με στελέχη του πρώτου Τουριστικού Ομίλου Βέροιας (του... original), μέσω μιας ανάρτησης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, από τον Βεροιώτη συνθέτη - δημοσιογράφο, Γιώργο Καλογήρου (φωτο). Δυναμικό και δημιουργικό στέλεχος της τοπικής κοινωνίας, ειδικά εκείνης της περιόδου αλλά και μετέπειτα, ο Γιώργος Καλογήρου, όπως και άλλοι, ζει καθημερινά την μετάλλαξη της Βέροιας, έχοντας καθαρές εικόνες και εντυπώσεις, του τότε, του σήμερα και των ενδιάμεσων. Και οι εποχές των... ΤΟΒ ενδεχομένως να είναι ενδεικτικές. Δεν ξέρουμε πως νοιώθει και πως το εισπράττει αυτός και θα είχε ενδιαφέρον μια άποψή του. Ξέρουμε όμως πως το εισπράττουν άλλοι, αλλά δεν είναι της ώρας να το παρουσιάσουμε. Θα...
...περιοριστούμε μόνο στην αναδημοσίευση της φωτογραφίας, με την πλήρη περιγραφή όπως τη  δημοσίευσε ο Γιώργος Καλογήρου κι αμέσως μετά, μπορείτε να διαβάσετε τα νεώτερα, σε σχέση με τον σημερινό Τουριστικό Όμιλο Βέροιας.


Η φωτογραφία του Γιώργου Καλογήρου, χρονολογείται στο 1960 και απεικονίζει την παρέα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας (ΤΟΒ) σε επίσημο πάρτι στο σπίτι των αδελφών Καλογήρου.
Όρθιοι από αριστερά: Γιάννης Πασβάτης, Λάκης Καλαμάτας, Λάκης Τζαφερόπουλος, Δημήτρης Βλαχόπουλος, Μιχάλης Μαρμαράς, Μιχάλης Κάμινας, Παναγιώτης Παστραμάς, Γιάννης Μιχαλούσης.
Καθιστοί από αριστερά: Νίκος Χοχλιούρος,Μανώλης Τζιαμπούρας,Γιώργος Καλογήρου,Γιώργος Κοροσίδης,Μανώλης Καλογήρου,Αντώνης Καλογήρου.


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


Και καθώς το ρίξαμε στα φωτογραφικά, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι τις ημέρες αυτές, ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας “Αντίθεσις”, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα τις ανθισμένες ροδακινιές της περιόδου του Μαρτίου, όψει του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στη Βέροιας.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές, “σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους”.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή και πολλή φαντασία!

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με τρεις ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες στη διεύθυνση toverias@gmail.com από τις 24 Μαρτίου ως τις 23 Απριλίου. Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg (με exif data απαραιτήτως) και το αρχείο να φέρει το επίθετο του διαγωνιζόμενου και διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3.  (π.χ Γιώργος Ιωάννου_1, Γιώργος Ιωάννου_2, Γιώργος Ιωάννου_3.) To email που θα στείλετε θα πρέπει να έχει θέμα «Διαγωνισμός φωτογραφίας».

Βραβεία & Διακρίσεις
1ο βραβείο: 400 ευρώ
2ο βραβείο: 200 ευρώ
3ο βραβείο: 100 ευρώ
Θα απονεμηθούν επιπλέον τιμητικές διακρίσεις. Οι βραβευμένες φωτογραφίες καθώς και αυτές που θα διακριθούν, θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή απονομής και έκθεση κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ροδάκινου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
facebook.com/veriatourismclub
www.facebook.com/groups/antith3sis

2 σχόλια:

  1. Αν θυμάμαι καλά ο Γιώργος Καλογήρου ήταν ιδιοκτήτης του κινηματογράφου Ολύμπιον και ο γιος του Νίκος κάθονταν στο ίδιο θρανίο μ΄μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Αργυρούδη
    Θέσαμε υπόψη του κ. Καλογήρου το ερώτημά σας και μας ενημέρωσε, ότι η οικογένειά του, σχετίζεται με τον κινηματογράφο ΠΑΝΘΕΟΝ όχι με το ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Έχει αθρογραφήσει σχετικά και ίσως το αναζητήσουμε διότι θα έχει ενδιαφέρον.
    Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
    Η ομάδα του Troika24

    ΑπάντησηΔιαγραφή