Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ένας Ημαθιώτης των “Κινήσεων”, εκπρόσωπος στο Συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην Κεντρική Μακεδονία. Ονόματα και λεπτομέρειες για τις εσωκομματικές εκλογές, που έγιναν πρόσφατα.

Μπορεί η Ημαθία, να είναι η πολιτική μήτρα σκηπτούχων στελέχων του Κινήματος που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου (και να εξακολουθεί να το τροφοδοτεί, με άοκνα στελέχη πρώτης γραμμής), μπορεί να επαίρεται ως η γενέτειρα του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλου, όμως η εκπροσώπησή της, στη συντονιστική γραμματεία, του Περιφερειακού Συντονιστικού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΣΣΚΜ – ΔΗΣΥ), δεν προέρχεται ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε απο τη ΔΗΜΑΡ. Κι αυτό, επειδή ένα στέλεχος από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, είναι το πρόσωπο που εκλέχθηκε ως εκπρόσωπος του Ν. Ημαθίας, στη...
...συντονιστική του ΠΣΣΚΜ της ΔΗΣΥ, στις τριτοβάθμιες αντιπροσωπευτικές εσωκομματικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον Σπανούδη Αλέξανδρο, ο οποίος πέραν της Ημαθίας, θα εκπροσωπεί στο ΠΣΣΚΜ και τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Η συζήτηση στη συνεδρίαση της Τρίτης, ασχολήθηκε με τις εσωκομματικές εκλογές, μάλλον με πρευμενή διάθεση. Οι κουβέντες επικεντρώθηκαν κυρίως στις εξελίξεις της κεντροαριστεράς και ήταν εξαντλητικές, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να κρατήσει πολλές ώρες.

Τελικά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέλεξε την επταμελή συντονιστική, που αποτελείται από τους εξής:

Οι Χρ. Παπαδούλης και Ελ. Ευρυβιάδης ως εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και των οργανώσεων της ΔΗΣΥ Θεσσαλονίκης.
Η Ρ. Αλεξανδρίδη από ΠΑΣΟΚ και Πέλλα,
Ο Γρ. Κυριακού από τη ΔΗΜΑΡ και το Κιλκίς
Ο Αλ. Σπανούδης από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και 
την Ημαθία .

Δύο θέσεις έμειναν κενές που θα συμπληρωθούν από το ΚΙΔΗΣΟ και ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής από τον κοινωνικό χώρο (θα επιδιωχθεί εάν είναι δυνατόν, να καλύπτουν και κάποιες από τις περιοχές Σερρών, Χαλκιδικής και Πιερίας).
ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ 

Ένα άλλο αξιοσημείωτο της διαδικασίας, ήταν και η παρουσία του Δ. Κατσαντώνη, που το προηγούμενο διάστημα φάνηκε να ασχολείται με την πρωτοβουλία “Ώρα Αποφάσεων” (Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μεϊμάρογλου). Μάλιστα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η “'Ωρα”, πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, ο Δ. Κατσαντώνης ήταν στο προεδρείο της εκδήλωσης (μαζί με τους Γ. Δατσέρη, Σ. Λιάγκα, Αν. Παπαδόπουλο και Φ. Τσικρικτσή). Εξέλιξη που δείχνει ότι στη Συντονιστική της ΔΗΣΥ στην Κεντρική Μακεδονία, αρχίζει να επικρατεί μάλλον κλίμα συναίνεσης (;) προς την πλευρά της “Ώρας Αποφάσεων”, κάτι που φάνηκε κυρίως από την πλευρά των “Κινήσεων”, χωρίς αντιδράσεις από τους... εταίρους. Μέχρι και δημιουργική κριτική κατά της Φώφης Γεννηματα και του ΠΑΣΟΚ, σκέφτηκαν κάποιοι, για το ύφος της ανακοίνωσης, σχετικά με την πολιτική πρωτοβουλία των τριών πρώην υπουργών του Κινήματος. Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει και ενδεχομένως θα ζητηθεί να γενικευτεί και ως προεκλογική συνεργασία.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ

Σε σχέση με τον Ημαθιώτη εκπρόσωπο, στη συντονιστική του ΠΣΣΚΜ της ΔΗΣΥ:

Ο Αλέξανδρος Σπανούδης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια.
Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακές σπουδές στη λογιστική, χρηματοοικονομική, οικονομικά, σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και Σουηδίας. Εργάστηκε ως χρηματοοικονομικός αναλυτής επενδύσεων (equity analyst) στο εξωτερικό (Σουηδία). Δραστηριοποιείται στο συνδικαλισμό από τα φοιτητικά του χρόνια και τον τελευταίο καιρό μέσα από παρεμβάσεις και άρθρα του, συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Υπήρξε στέλεχος της ΠΑΣΠ (φοιτητικό ΠΑΣΟΚ), της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και του ΠΑΣΟΚ Είναι συνιδρυτής και μέλος του Δ.Σ. του Νεανικού Ομίλου Προοδευτικής Έκφρασης ( Ν.Ο.Π.Ε.) και συνεκδότης του free-press περιοδικού “Παρέμβαση”. Την περίοδο αυτή, μετέχει και στη Συντονιστική των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Πληροφορίες, τον θέλουν υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας ή και μιας “μεγαλύτερης” εκλογικής περιφέρειας, εφ' 'οσον το επιβάλουν, λόγοι “στρατηγικής” από την πλευρά των Κινήσεων.

----------
Μπείτε στη σελίδα του Troika24 στο Facebook
Κάντε Like ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου