Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Όταν ένας Σταρ, συνάντησε το... Σταρ !!!

Το 1953, ο Κώστας Βουτσάς εμφανίστηκε πρώτη φορά στον κινηματογράφο, στην ταινία “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται”. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα, γεμάτη δόξα επιτυχίες και καταξίωση, που φέτος συμπληρώνει 64 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας. Το 1953 επίσης, ένας πετυχημένος επιχειρηματίας της Βέροιας, αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο αλλαντικών που διατηρούσε και να κτίσει στη θέση του, ένα επιβλητικό κτίριο, για την εποχή του. Εκεί, δημιούργησε μια ευρύχωρη αίθουσα κινηματογράφου κι ένα θερινό σινεμά. Ήταν ο Θωμάς Βλαχογιάννης, με το λαμπρό δημιούργημά του, τον κινηματογράφο “Σταρ” της Βέροιας, που φέτος συμπληρώνει 64 χρόνια συνεχούς παρουσίας...

... Από το 1953 μέχρι σήμερα, ο Κώστας Βουτσάς έβαλε την προσωπική σφραγίδα του, σε ταινίες οι οποίες απέκτησαν διαχρονική αξία, έγιναν κλασσικές (όπως και πολλές “ατάκες” του) και προβάλλονται ασταμάτητα από την μικρή οθόνη. Πληθωρικός σταρ, αμίμητος κωμικός με μοναδική ερμηνευτική ικανότητα, συνολικά, έχει γυρίσει περίπου 70 ταινίες, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα, κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις.


Από το 1953 μέχρι σήμερα, ο κινηματογράφος “Σταρ” της Βέροιας, διένυσε αδιάκοπα, πάνω από μισό αιώνα ζωής. Στην πορεία του χρόνου, πέρασε στα χέρια των παιδιών του ιδρυτή του, στους Γιώργο και Γρηγόρη Βλαχογιάννη και γνώρισε εποχές δόξας, με ουρές να σχηματίζονται έξω από το ταμείο του, για να δουν, την τουρκάλα στο “Ωραία μου Κεσμάν”, την Αλίκη στο “ το πιο λαμπρό αστέρι”, τον Γιούλ Μπρίνερ στο “ο βασιλιάς κι εγώ”, τον ψευτο-Ράμογλου με το κότερο, στο “Κορίτσια για Φίλημα” και άλλα πολλά. Είναι ένας ιστορικός κινηματογράφος, που χάρη στην προσπάθεια και στο μεράκι της οικογένειας Βλαχογιάννη, παραμένει ζωντανός, παρακολουθεί τις εξελίξεις και συνεχίζει, ανανεωμένος και... απτόητα.

Πρόσφατα, στη Θεσσαλονίκη, σε μια λαμπρή εκδήλωση της Κινηματογραφικής Ένωσης Βορείου Ελλάδος, συναντήθηκαν, ο σταρ Κώστας Βουτσάς και ο Γιώργος Βλαχογιάννης του “Σταρ”. Ο πρώτος για να τιμηθεί από την Ένωση, για την προσφορά του και ο δεύτερος, ως πρόεδρος της Ένωσης, για να αποδώσει την τιμή.

Εξήντα τέσσερα χρόνια μετά, εκείνο το ξεκίνημα του 1953, αποδείχθηκε πως ήταν μια ημερομηνία “σταθμός” και για τους δύο. Και η συνάντησή τους ήταν ξεχωριστή, διότι και οι δύο εκπροσωπούν μια ιδιαίτερη πορεία, στον θαυμαστό κόσμο της 7ης Τέχνης. Και κυρίως διότι ήταν η συνάντηση, ενός “Σταρ”, με το... “Σταρ” !!!

Κάπως έτσι δεν γράφεται και η κινηματογραφική ιστορία;

troika24


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου