Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Τι συμβαίνει με τη Νίκη;

Ένα σχόλιο με “πληροφορίες” περί “συμφωνίας Μητσοτάκη” για συμμετοχή της Νίκης Καρατζιούλα, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας, συζητείται ήδη στα κομματικά στέκια και σχολιάζεται από πολλές πλευρές.
Το σχόλιο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα “Λαϊκούρα” (laikoyra.gr), που μας έχει συνηθίσει σε έγκυρες ειδήσεις και διασταυρωμένες πληροφορίες κι αυτός είναι ο λόγος, που δεν πέρασε απαρατήρητο. Επί πλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Νίκη Καρατζιούλα φέρεται να είναι ήδη ενήμερη, για την εξέλιξη, γι αυτό και ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της, “οργώνοντας” την Ημαθία.
Όλα αυτά...


...όπως σχολιάζουν διάφορες πλευρές, προκάλεσαν "αναστάτωση" σε κομματικά στελέχη της Ημαθίας και κυρίως σε αυτά που επιθυμούν να είναι μεταξύ των υποψηφίων, θεωρώντας ότι εάν ισχύουν οι πληροφορίες , πρόκειται για "μεροληπτική" αντιμετώπιση και "άνιση" μεταχείριση. Ταυτόχρονα “χτύπησαν” κάπως άσχημα, στην εικόνα που θέλει να δείξει η Νέα Δημοκρατία και στη "νέα αντίληψη της πολιτικής", που με έμφαση διακυρρήτει ... 

Και συμβαίνουν, όταν λίγες ημέρες πριν, η ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας διαβεβαίωνε ότι “... καμία πρόταση δεν έχει γίνει, σε κανένα πρόσωπο, προκειμένου να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας...” και ότι “...καμία υποψηφιότητα, κανενός προσώπου, δεν έχει λάβει προβάδισμα ή προτεραιότητα...”.

Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε καμία αντίδραση στο δημοσίευμα, ούτε από την πλευρά της ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας, ούτε από την πλευρά της κας Νίκης Καρατζιούλα.

Χωρίς να θεωρηθεί ότι “χρονομετρούμε”, θα σημειώσουμε ότι οι οργανωμένοι πολιτικοί φορείς, συνηθίζουν να αντιδρούν άμεσα, όταν κρίνουν ότι κάτι παραπληροφορεί σοβαρά ή “τσαλακώνει” (κλπ) τα του οίκου τους. Η ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας, πως το αντιμετωπίζει; Θα το σχολιάσει; Δεν πρέπει να υπάρχει μια επίσημη τοποθέτηση, όταν μάλιστα αναμιγνύεται στην “πληροφορία” μέχρι και το όνομα του προέδρου της ΝΔ;

Το ίδιο ισχύει και για την κα Νίκη Καρατζιούλα.
Πως αντιμετωπίζει αυτή τη... “διαρροή”;
Πως τη σχολιάζει;

Η ίδια, είναι πάντα προσεκτική, δεν είναι υπερφίαλη, είναι πάντα εντός "κομματικής γραμμής" και έως τώρα δεν έχει δώσει τέτοια δικαιώματα, όμως θα σκεφτεί ενδεχομένως κάποιος: “Σιγά μην ασχοληθεί η Νίκη με αυτά. Αυτή θέλει να είναι υποψήφια. Όλα τα άλλα περισσεύουν. Κι αν διαδοθεί πως είναι εκλεκτή του προέδρου, ακόμη καλύτερα”.
Είναι όμως έτσι; Την εκφράζει κάτι τέτοιο ως “διαδικασία”;

Τα γράφουμε όλα αυτά, θεωρώντας δεδομένη την εγκυρότητα του “Λαϊκούρα” και απορρίπτοντας ασυζητητί, ενδεχόμενο να δημοσιεύθηκε το σχόλιο, για άλλους λόγους (επειδή το ακούσαμε κι αυτό). Και ασχολούμαστε, αφ' ενός διότι πρόκειται για δημόσια πρόσωπα. Αφ' εταίρου διότι αφορούν ένα κόμμα, που υπόσχεται μια άλλη φιλοσοφία, μια άλλη αντίληψη, μια πολιτική αλλαγή. Αλλά κι επειδή κάτι τέτοια, παρά είναι “χοντρά”, για να περνούν απαρατήρητα (έστω και σαν σενάρια), στον μικρόκοσμο που ζούμε. Αυτά από εμάς, για την ώρα...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Για την ιστορία όμως, το σχόλιο που δημοσιεύθηκε στο “Λαϊκούρα”, γράφει:

“Όπως δείχνουν τα πράγματα η περιφερειακή σύμβουλος Νικη Καρατζιουλα θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της νέας δημοκρατίας στην Ημαθία...
Όπως έχουμε πληροφορίες ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τον αρχηγό της νέας δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη συμφώνησαν ότι η Νίκη Καρατζιουλα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία.
Ήδη η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιουλα οργώνει όλα τα χωριά και όλες τις πόλεις της Ημαθίας έτσι ώστε να ενημερώσει τον κόσμο ότι όταν γίνουν εκλογές που πιστεύει ότι θα γίνει σύντομα θα είναι υποψήφια. Κοντός ψαλμός αλληλούια”.


Μπορείτε να το βρείτε κι ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου