Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια εξέλιξη «politically correct» εκ μέρους της Συντονιστικής και μετά… enough is enough !

Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει προγραμματίσει να έχει σήμερα συνάντηση, στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία, της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας. «Περιμένουμε να ακούσουμε με σαφήνεια και ξεκάθαρα τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πρωτογενή τομέα» δήλωσε χαρακτηριστικά, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Αχιλλέας Καμπούρης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β΄ Χαλάστρας. Όχι ότι δεν την έχουν…

... «ακούσει». Την έχουν ακούσει και τη γνωρίζουν, καθώς έχουν γίνει δεκάδες ανοιχτές ημερίδες, συγκεντρώσεις και ανακοινώσεις, με θέμα την αγροτική πολιτική και τις αντίστοιχες προγραμματικές θέσεις της ΝΔ. Την ξέρουν, όμως πρέπει να τους διατυπωθεί και σε πρώτο βαθμό. Όχι μέσω τρίτων. Ο φορέας, δεν καταγράφει σοβαρή άποψη επι των θεμάτων του, απο φήμες, απο ότι ακούγεται σε ημερίδες ή δια των δημοσιευμάτων του τύπου. Την καταγράφει, με απ΄ευθείας συνομιλίες, tete-a-tete. Και στο κάτω κάτω, έτσι επιβάλει, μια… «politically correct» αντιμετώπιση του θέματος, από την πλευρά της συντονιστικής επιτροπής, των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που «βγήκαν» στο δρόμο, φρόντισαν να είναι σωστοί, απέναντι στον αγώνα τους και απέναντι στους συμπολίτες τους. Με άλλα λόγια, επέλεξαν να στήσουν μπλόκα, σε λίγα σημεία, αλλά «δυνατά», χωρίς να δημιουργούν προβλήματα. Βλέποντας ότι οι «διμερείς» συζητήσεις τους, με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας (αγροτικής ανάπτυξης) δεν οδηγούσαν σε «λύσεις», θέλησαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Και απευθύνθηκαν, ως όφειλαν, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, για να επικοινωνήσουν απ΄ευθείας με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κατανόηση, για το ανέφικτο μιας τέτοιας συνάντησης, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους… «θεσμούς», οδήγησαν στη χθεσινή συνάντηση, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία δεν έδωσε καμία λύση.


Αμέσως μετά, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, προγραμμάτισε αυτό που θα έκανε στη θέση της, κάθε αξιοπρεπής σ.ε. και κάθε σοβαρός φορέας, που εκπροσωπεί επί της ουσίας και όχι για τη «φιέστα». Και προγραμμάτισε, τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ. Θεσμικά, έτσι είναι το σωστό. Δεν δόθηκε λύση από την κυβέρνηση. Ούτε βέβαια, μπορεί να δοθεί λύση, από κόμμα αντιπολίτευσης. Είναι όμως θεσμική υποχρέωση, για έναν κλαδικό φορέα, να ακούει και την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά από αυτό… enough is enough !



Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χθεσινή τους συνάντηση, με κυβερνητικά στελέχη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, εκπρόσωποι των αγροτών που συμμετείχαν, έκαναν λόγο για «ναυάγιο». Σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσαν ότι αυτό θα κριθεί σε γενικές συνελεύσεις. Σε σχέση με τη συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, μια τέτοια γενική συνέλευση, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μάλλον θα γίνει αύριο το πρωί. Όλα δείχνουν ότι τα μπλόκα αποσύρονται με τις αγροτικές διεκδικήσεις να συνεχίζονται, αλλά με άλλη μορφή αγώνα.


troika24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου