Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Προσοχή στους περιφερόμενους απατεώνες, που εμφανίζονται ως "ειδικοί" του ΕΣΠΑ

Σπείρα απατεώνων κυκλοφορεί στην αγορά και τάζει λεφτά σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μέσω δήθεν προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ζητώντας κάποια χρήματα για "έξοδα διεκπεραίωσης", για την ένταξη στα ανύπαρκτα προγράμματα. Η μέθοδος είναι απλή: Ο... "ειδικός σύμβουλος", κινείται "πόρτα- πόρτα" στην αγορά, μπαίνει στα καταστήματα και αφού συζητήσει διάφορα με τους επαγγελματίες (χρόνος άφθονος για κουβέντα, καθώς δουλειά δεν υπάρχει), φέρνει την κουβέντα στις...
... "επιδοτήσεις" και στα ευρωπαϊκά προγράμματα, εμφανίζεται ως "ειδικός" προσφέροντας ελπίδα και τους τάζει "σίγουρες" χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αν καταφέρει να τους πείσει, ζητάει ποσά από 25 ευρώ έως και 150 ευρώ, για να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες. Μόνο που τα προγράμματα αυτά ...δεν υπάρχουν και τελικά οι επιχειρηματίες ...κλαίνε τα λεφτά τους. Το θέμα έχει περιέλθει εις γνώση εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και φορέων, από καταγγελίες μελών, που είτε έπεσαν θύματα επιτηδείων είτε πληροφορήθηκαν από συναδέλφους τους για τέτοιες πρακτικές.

Έγκυρη ενημέρωση για τα προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ, γίνεται μόνο από τους επίσημους φορείς, τα Επιμελητήρια και τους Εμπορικούς - Επαγγελματικούς Συλλόγους, τα ειδικά γραφεία ενημέρωσης Δήμων και Περιφερειών (όπου υπάρχουν)  και βέβαια μόνο από οργανωμένα ιδιωτικά γραφεία μελετών και παροχής υπηρεσιών για αναπτυξιακά προγράμματα (ΕΣΠΑ κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου