Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ναυαγεί η πώληση της ΠΑΕ Βέροια στους αδελφούς Μπίκα. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ με όλη τη φημολογία, για μια “επιταγή” που μπήκε στη μέση και για τον χρόνο που χάθηκε, ενώ ήταν έτοιμες ισχυρές μεταγραφές και γνωστός προπονητής

Σε ναυάγιο φαίνεται πως οδηγείται, η αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Βέροια, από τους Βεροιώτες επιχειρηματίες, αδελφούς Μπίκα (Γιώργο και Χρήστο), παρά τις προσπάθειες που υπήρξαν εκ μέρους τους, τις τελευταίες ημέρες. Μια εξέλιξη, λίγο πολύ αναμενόμενη, λόγω των συνεχών αναβολών και των καθυστερήσεων που “συνοδεύουν” την υπόθεση της εξαγοράς, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ως “σενάριο”, στις αρχές Ιανουαρίου. Εξέλιξη που κάθε άλλο παρά ευνοϊκή δείχνει, για την τρικυμιώδη πορεία, στην οποία πορεύεται σήμερα η ΠΑΕ Βέροια, καθώς φαίνονταν ως η μόνη λύση, που θα μπορούσε να οδηγήσει το “καράβι” σε απάνεμο λιμάνι. Ενώ τώρα...
...το “ναυάγιο” της συμφωνίας, με τον Γιώργο και Χρήστο Μπίκα, δείχνει να οδηγεί σε “ναυάγιο” και την ίδια την ομάδα...

Η είδηση, για τη διαφαινόμενη αποτυχία της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Βέροια, σε νέους ιδιοκτήτες, δημοσιεύθηκε αποκλειστικά, από τον Γιώργο Φραδελάκη, στην ιστοσελίδα SDNA.gr και αναδημοσιεύτηκε ευρέως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εδώ και ημέρες αναμενόταν να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων ανάμεσα στην πλευρά Παπαδόπουλου και τους αδερφούς Μπίκα, για την εξαγορά των μετοχών της ΠΑΕ. Μια συμφωνία που, όπως αναφέρει το SDNA, “θα μπορούσε να έχει κλείσει από τα τέλη Γενάρη, ωστόσο το εξώδικο που απέστειλε η οικογένεια Αρβανιτίδη, για μία επιταγή” που σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, “έφτανε τις 800.000 ευρώ, κι αφορούσε την προηγούμενη διοίκηση (σ.σ. Καρυπίδη), αλλά φέρεται να είχε και την υπογραφή Παπαδόπουλου”, ήταν αυτό που “φρέναρε” τη διαδικασία της αγοραπωλησίας. Όσο για τη συνολική συμφωνία, στην οποία θα κατέληγαν οι δύο πλευρές, προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών, επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι είχε κλείσει, σε ένα ποσό που άγγιζε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών που ήδη υπήρχαν.

Όπως αναφέρει πάντα το SDNA, οι εμπλεκόμενες πλευρές υπολόγιζαν να καθίσουν, ξανά, στο τραπέζι των συζητήσεων (έγινε προσπάθεια να κλειστεί ραντεβού τόσο την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και προ ημερών), κάτι που τελικά δεν έγινε.

Οι αδελφοί Μπίκα εξάλλου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν ήταν σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι, να συζητήσουν τα ίδια ποσά για τη μεταβίβαση, από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν την ΠΑΕ Βέροια έγκαιρα, δηλαδή πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Διότι όπως φαίνεται, μάλλον είχαν κλεισμένους πολλούς ικανούς ποδοσφαιριστές, αλλά και γνωστό προπονητή.

Με άλλα λόγια, ο Γιώργος και ο Χρήστος Μπίκας, έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ Βέροια, το έκαναν με “ανοιχτά” χαρτιά και έδειξαν έτοιμοι να μπουν δυνατά, στην υπόθεση ενίσχυσης της ομάδας και χάραξης νέων στόχων, αντάξιας της ιστορίας της. Και κακά τα ψέματα, μόνο τέτοιου επιπέδου επιχειρηματίες, μπορούν να δώσουν σοβαρή προοπτική, αντάξια στην ιστορία της Βασίλισσας του Βορρά. Κι αυτός είναι ο λόγος, που η “κίνηση" των αδελφών Μπίκα, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το σύνολο των φιλάθλων της.

Όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες, που περιγράφει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Φραδελάκη, στην ιστοσελίδα SDNA.gr, όλα δείχνουν πως η υπόθεση αλλαγής ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ, οδηγείται σε “ναυάγιο”, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει και σύμφωνα με πληροφορίες του troika24, ούτε αναμένεται να υπάρξουν, για να μη διαταραχθεί το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, καθώς όλες οι πλευρές εκτιμούν ότι αυτή την ώρα προέχει, η ομάδα να είναι προσηλωμένη στην υπόθεση “σωτηρία” και πουθενά αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου