Στις γραμμές που ακολουθούν, το troika24 σκοπεύει να σας “παρενοχλήσει” γευστικά.
Τι θα λέγατε, ας πούμε, για “κεφτέδες με άρμη”, την “αρμιά” όπως πολλοί αποκαλούν, αυτό τον ανεπανάληπτο τοπικό μεζέ της Νάουσας, με ζουμερά κεφτεδάκια, ραφιναρισμένα σε φίνα σάλτσα ντομάτας και αλευριού.Τι θα λέγατε, αν σας προτείναμε να δοκιμάστε “γκαβόψαρα” (φωτο), μια μοναδικής...
... έμπνευσης τοπική λιχουδιά, πάλι της Νάουσας, με ζεστές και εντέχνως τηγανητές μελιτζάνες, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια καλή τηγανιά...σαρδέλες. Εξ ου και το όνομα.
Θα θέλατε να δοκιμάσετε... μπάτζο; Το ονειρεμένο και ευχάριστα υπόξινο τοπικό τυρί (πάλι της Νάουσας), με την πικάντικη γεύση και την σχεδόν ερωτικά ημίσκληρη υφή του, που εάν συνδυαστεί με δυο γουλιές ντόπιο τσίπουρο, σου δίνει φτερά...
Θέλετε να σας κεράσουν, άφθονο από το οναστό ξινόμαυρο κρασί Νάουσας και άλλα τοπικά κρασιά, με συνοδεία ενός ή περισσότερων, μασίφ κομματιών παραδοσιακής πίτας φούρνου, φτιαγμένες με τρόπο που μόνο οι Ναουσαίες ξέρουν να ζυμώνουν, να “κλώθουν” και να ψήνουν;
Να δοκιμάσετε μια αυθεντική “πλατσίντα” με κολοκύθι ή μια “πλατσίντα” με λιαστή ντομάτα και ελιές, ή με τυρί και σουσάμι, ακόμη και με μέλι – κανέλα;
Θα θέλατε να... “ολοκληρώσετε” με ένα γλυκό του κουταλιού, από τριφτό κυδώνι Νάουσας, από κεράσι ή από κάποιο άλλο τοπικό φρούτο της περιοχής;
Εάν ναι, τότε όλα τα παραπάνω, μπορείτε να τα γευτείτε σήμερα και μάλιστα “κερασμένα”.
"ΚΕΡΝΑΜΕ ΝΑΟΥΣΑ"
Διότι όλα αυτά και άλλα πολλά, σε άφθονη ποικιλία, με κρασιά και τσίπουρα, θα τα κερνούν από τις 12 το μεσημέρι, σήμερα Κυριακή, οι Φίλοι του Καρναβαλιού της Νάουσας, με τη συνεργασία του Δήμου Νάουσας, σε όλο τον κόσμο, μέσω ενός ειδικού χώρου, που θα δημιουργήσουν στην οδό Ζαφειράκη, προσφέροντας αφειδώς κέφι αλλά και τοπικές νοστιμιές.
“Κερνάμε Νάουσα” είναι το σύνθημά τους και είστε προσκεκλημένοι όλοι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου