Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Αντί για τον Μητσοτάκη, με Αυγενάκη και Βεσυρόπουλο, συναντήθηκαν χθες οι αγρότες. Δηλώσεις και εξελίξεις, πρόσωπα και παρασκήνιο

Οι αγρότες, εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, που τις ημέρες αυτές βρίσκονται στην Αθήνα, για συζητήσεις σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν, δεν συναντήθηκαν τελικά, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά με αντιπροσωπεία στελεχών του κόμματος. Οι εκπρόσωποι των αγροτών, αρχικά βρέθηκαν στην Αθήνα, για σύσκεψη με κυβερνητικό κλιμάκιο (“σύσκεψη Δραγασάκη”), που ήταν και η βασική αιτία της “καθόδου”. Προκειμένου όμως να...
...είναι “σωστοί” με θέματα πολιτικού πρωτοκόλλου και κυρίως λόγω του “ναυάγιου” που είχαν οι συνομιλίες τους, με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, ζήτησαν να έχουν συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Διότι είναι προφανές, ότι εάν είχε “αίσιο” αποτέλεσμα, η συνάντηση με Δραγασάκη και υπουργούς, δεν θα επεδίωκαν άλλη συνάντηση.

Τώρα όμως, οι εξελίξεις είναι διαφορετικές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (που στηρίζεται και απο τους ΑΝΕΛ) δεν έδωσε λύση στα προβλήματά τους. Μετά από αυτό, λογικό είναι, να θέλουν να ακούσουν, τι λένε και οι “άλλοι”. Γι αυτό απευθύνθηκαν και προς την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (ως θεσμό) και ζήτησαν να δουν εκπροσώπους της ή και τον ίδιο τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμη καλύτερα.

Άλλωστε πάντα, κάπως έτσι ξεκινάς.
Σε σχέση με την κυβέρνηση, πρώτα ζήτησαν να δουν τον Αλέξη Τσίπρα και μετά κατέληξαν στη σύσκεψη με τον Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς. Και σε σχέση με τη ΝΔ, πρώτα ζήτησαν, εάν μπορούν να δουν μέχρι και τον Μητσοτάκη και μετά κατέληξαν σε συνάντηση, με αντιπροσωπεία στελεχών. 


Προφανώς, αυτό ήταν θέμα της ΝΔ για πολλούς λόγους.

Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του προέδρου, επειδή οι συσχετισμοί είναι που επιβάλουν τέτοιες πολιτικές “αντιστοιχίες”, όπως δίδαξε και ο μέντωρ Γιούργκεν Χάμπερμας (δηλαδή αφού δεν είδαν Τσίπρα, δεν θα δουν και Μητσοτάκη), ή επειδή έτσι καθορίζουν οι εσωκομματικές “προτεραιότητες”, που σε κόμματα όπως η ΝΔ παίζουν το δικό τους σοβαρό ρόλο (όταν ο Αυγενάκης “οργώνει” την Ελλάδα, για να προωθήσει τη “συμφωνία αλήθειας με τους αγρότες, δεν είναι δυνατόν να τους “βλέπει” ο Μητσοτάκης...). Να μην ήθελαν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των αγροτών, να δουν τον Μητσοτάκη, λίγο δύσκολο...

Κάτω και από αυτά τα πλαίσια, οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, είχαν χθες συνάντηση, με στελέχη της ΝΔ, στη Βουλή.

Συναντήθηκαν με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (βουλευτή Καρδίτσας) Κώστα Τσιάρα (που πρόσφατα έκοψε και τη βασιλόπιτα της ΝΟΔΕ Ημαθίας), τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη (του οποίου σύμβουλος για αγροτικά θέματα, είναι η Ημαθιώτης Χρήστος Γιαννακάκης), τον Τομεάρχη αγροτικών θεμάτων (βουλευτή Κοζάνης) Γιώργο Κασαπίδη, αλλά και με τους αναπληρωτές τομεάρχες αγροτικών θεμάτων, Γιώργο Στύλιο (βουλευτή Άρτας) και Φωτεινή Αραμπατζή (βουλευτή Σερρών) καθώς και με τον Ημαθιώτη βουλευτή, Απόστολο Βεσυρόπουλο, αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικής πολιτικής.

Στη συνάντηση, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ΝΔ για τα αγροτικά ζητήματα, έγινε επί μέρους συζήτηση για τα αγροτικά αιτήματα και ακολούθησε επεξηγηματικός και ενημερωτικός διάλογος.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι των αγροτών αναχώρησαν για τις περιοχές τους, όπου θα ενημερώσουν τους συναδέλφους για τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν τόσο με το αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και το κυβερνητικό κλιμάκιο, όσο και με την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ – ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στη διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους αγρότες στο νέο φορολογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα . Ειδικά για το ασφαλιστικό, έγινε ενημέρωση ότι προβλέπει πως οι αγρότες θα αποτελέσουν ξεχωριστό κλάδο και δεν θα ενταχθούν σε ένα ταμείο. Σε σχέση με το κόστος παραγωγής, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε χαρακτηριστικά: “Έχουμε χαράξει τους άξονες και τις κατευθύνσεις που θα κινηθούμε, αλλά απομένει ο τρόπος που θα το ανακοινώσουμε”.

Αυτά...Και πως όλα δείχνουν, από σήμερα τα τρακτέρ θα αρχίσουν να αποχωρούν από τα μπλόκα. Όχι επειδή λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά επειδή θα επανεξεταστεί, ο τρόπος διεκδίκησής τους.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, είναι από τη εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα, η ΝΔ στη Βέροια, για το αγροτικό πρόγραμμά της, όπου διακρίνονται και οι κ.κ. Αυγενάκης και Βεσυρόπουλος, με τους οποίους συναντήθηκαν χθες οι αγρότες, όπως και ο ημαθιώτης σύμβουλος αγροτικών θεμάτων του κ. Αυγενάκη, ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου