Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ημαθία: Δεν υπάρχει μίσθωση ξενοδοχείου για πρόσφυγες. Ξενοδόχοι φοβούνται “τουριστική υποβάθμιση”. Μίσθωσαν ξενοδοχεία σε Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Γρεβενά

Την τουριστική υποβάθμιση φαίνεται ότι φοβούνται, πολλοί ξενοδόχοι στη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να διστάζουν να μισθώσουν τα δωμάτιά τους σε πρόσφυγες. Αυτό ενδεχομένως να συμβαίνει και στην Ημαθία, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν υπάρχει ξενοδοχείο, που να έχει συμφωνήσει σε μίσθωση δωματίων για πρόσφυγες, μέσω του σχετικού προγράμματος που...
...προωθεί, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί, με νεοανεγειρόμενο ξενοδοχείο, στο κέντρο της Βέροιας, μένει να επιβεβαιωθούν. Ωστόσο, υπάρχουν ξενοδόχοι, σε ορεινές κυρίως περιοχές (π.χ. Γρεβενά) που αντιμετωπίζουν θετικά τα προγράμματα φιλοξενίας για τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση. Υπάρχουν βέβαια και τα κριτήρια, που χρειάζονται για τέτοιες μισθώσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλη Θωμόπουλο, οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα αιτήματα οργανώσεων για φιλοξενία προσφύγων.

Τα κριτήρια για την επιλογή των ξενοδοχείων είναι συγκεκριμένα και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ελάχιστη χωρητικότητα των 50 κρεβατιών, να υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα με αρχικό συμβόλαιο τριών μηνών, να βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 10 χιλιομέτρων από νοσοκομείο και ενός χιλιομέτρου από σχολείο, σούπερ μάρκετ και μηχανήματος ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), αναφέρουν πηγές από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες έχει μισθώσει σε Γρεβενά, Γιάννενα, Καστοριά, Πέλλα και Θεσσαλονίκη, συνολικά 19 ξενοδοχεία, όπου φιλοξενούνται κατά μέσο για 50 μέρες, περίπου 2.000 πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και υποψήφιοι για μετεγκατάσταση που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Συγκεκριμένα, στα Γιάννενα έχει μισθώσει 5 ξενοδοχεία, στα Γρεβενά 8, στην Καστοριά και την Πέλλα από ένα και στη Θεσσαλονίκη 4 ξενοδοχεία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου