Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Αγρότες: Διαφορετικές εκδηλώσεις, ίδια αιτήματα, κοινές ελπίδες για δικαίωση. Σήμερα η συνάντηση με Δραγασάκη, χθες έγινε συλλαλητήριο στην Αθήνα, αύριο συνολικός επανακαθορισμός “στάσης”

Ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα του αγροτικού συλλαλητηρίου, δηλώνουν οι διοργανωτές της χθεσινής “πανελλαδικής” αγροτικής κινητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων αγροτών, περιοχών της Ημαθίας (και της Βέροιας, σύμφωνα με πηγές του troika24), κυρίως όμως εκπροσώπων αγροτικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, σε ότι αφορά στον βορειοελλαδικό χώρο. Είναι χαρακτηριστική, η δήλωση του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, Δημήτρη Μόσχου, ο οποίος...
...μεταξύ άλλων δήλωσε ότι “καταγράφηκε μεγάλη μερίδα αγροτών, που έδωσε ηχηρό παρών".

Ο ίδιος σημείωσε πως "θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν συνάδελφοί μας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε γενικές συνελεύσεις μας στη συνέχεια θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας σε επίπεδο κινητοποιήσεων".

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η συνάντηση όπως έχει ξαναγράψει και το troika24, σε προηγούμενα δημοσιεύματά του, θα γίνει σήμερα στην Αθήνα (στις 4 το απόγευμα), με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας (με τη συμμετοχή και εκπροσώπου, του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας). Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, φαίνεται να δίνεται ιδιαίτερη σημασία, καθώς χθες έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχουν επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αν. υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου.

“ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ”

Είναι χαρακτηριστικό, όπως μας διαβεβαίωναν χθες βράδυ, αγρότες-συνδικαλιστές από την Ημαθία, ότι η ελπίδα για να δοθεί λύση στα θέματα που τους απασχολούν, είναι κοινή σε όλα τα μέτωπα των αγροτικών κινητοποιήσεων, κι αυτό συνοψίζεται στις δηλώσεις του εκπροσώπου των αγροτών της Καστοριάς, Δημήτρη Μόσχου, ο οποίος, ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στην αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και τους απηύθυνε κάλεσμα ώστε "όλοι μαζί στη συνέχεια, να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τη μικρομεσαία αγροτική τάξη".

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

"Παραμένουμε στα μπλόκα που έχουμε στήσει και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς εφοριών και τραπεζικών καταστημάτων, επισήμανε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, Γιώργος Χαρισόπουλος (που συμμετείχε στη χθεσινή κινητοποίηση), προσθέτοντας ότι "το τι μέλλει γενέσθαι ακριβώς, θα καθοριστεί άμεσα, σε γενική συνέλευση στο μπλόκο της Κατερινής". Πληροφορίες του troika24 αναφέρουν ότι, η συνέλευση θα γίνει σήμερα το απόγευμα, στο μπλόκο που έχουν στήσει αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πιερίας, στην αερογέφυρα Κατερίνης, ώστε να υπάρχει πληροφόρηση και από την εξέλιξη της συνάντησης με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, συνολικά 68 λεωφορεία έφτασαν στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα για συμμετοχή στο χθεσινό παναγροτικό συλλαλητήριο, ενώ το παρόν έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου