Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο... blog !!!

Θυμίζοντας κάπως και... blog, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, με δυο κουβέντες “εισαγωγή” (σα να ήθελε, απλώς να βγει από την υποχρέωση), έκανε copy paste τα αιτήματα και έδωσε στη δημοσιότητα ψήφισμα συμπαράστασης για των κτηνοτρόφων, το οποίο εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος, γράφοντας μια ισχνή εισαγωγή: Το Δ.Σ. Βέροιας εκφράζει την συμπαράστασή και απαιτεί από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα παρακάτω δίκαια αιτήματα της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων”. Όταν τα πεντάχρονα στέλνουν γράμμα στον Άη Βασίλη, γράφουν περισσότερα. Κι αυτό με τα αρχικά... “Δ.Σ.”, το λες μέχρι και “προχειρότητα”. Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην περίπτωση των κτηνοτρόφων, μάλλον ως... blog αντιμετωπίζει το ψήφισμά τους. Και εννοούμε ότι ...
... θα μπορούσαν να κάνουν μια σύντομη εισαγωγή. Να περιγράψουν το αντίκτυπο που έχει στην τοπική κοινωνία, η οικονομική εξαθλίωση των κτηνοτρόφων. Ψιλά γράμματα μπορεί να μας πουν, όμως ούτε στη Βαστίλη ζούμε, ούτε στο Λόουερ Μανχάταν. Σε περιοχή κτηνοτρόφων ζούμε.

Θα μπορούσε επίσης να τονίσει, ως θεσμός, το πόσο σοβαρό και κρίσιμο είναι το περιεχόμενο του ψηφίσματος. Και με τον τρόπο αυτό, να ενισχύσει τον σκοπό του ψηφίσματος, ταυτόχρονα όμως και οι αποδέκτες, να αισθανθούν ότι τους κοινοποιείτε κάτι σοβαρό. Αλήθεια, ποιοι είναι οι αποδέκτες; Που κοινοποιήθηκε το ψήφισμα, από την πλευρά του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας; Δεν ανακοινώθηκε κάτι συγκεκριμένο. Μήπως δεν κοινοποιήθηκε πουθενά και απλώς μπήκε στο αρχείο;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ 
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ


Για την ιστορία, δημοσιεύουμε παρακάτω, αυτούσια την ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας και το ψήφισμα του... Δ.Σ. για τα αιτήματα των κτηνοτρόφων:


«Το Δ.Σ. Βέροιας εκφράζει την συμπαράστασή και απαιτεί από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα παρακάτω δίκαια αιτήματα της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων:
1.- Φορολογικό-Ασφαλιστικό: Μείωση των συντελεστών φορολόγησης κι αυτονόμηση του ΟΓΑ με μείωση των ασφαλίστρων (Εισφορές)
2.- Ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017 με επανακαθορισμό του όρου βοσκότοπος στην Ε.Ε. και κατανομή του βοσκοτόπου στο ζωικό κεφάλαιο που πραγματικά βόσκει κι όχι στα σταβλισμένα ζώα που δεν χρειάζονται βοσκότοπο και θα πρέπει να επιδοτηθούν με άλλο. (Συνδεδεμένες)
3.- Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διαχωρισμός της ζωικής παραγωγής από την φυτική με ξεχωριστά ταμεία.
4.- Άδειες λειτουργίας με μια αίτηση στις ήδη υπάρχουσες εκμεταλλεύσεις με σαφή και οριοθετημένο τρόπο, ώστε να εκλείψει η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία κι η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων.
5.- Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κτηνοτρόφων με το ψαλίδισμα ως και 70% της εξισωτικής αποζημίωσης, επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στο παλιό καθεστώς γιατί έχει χάσει τον χαρακτήρα της και πληρωμές των κτηνοτρόφων από παλιά προγράμματα (Συνδεδεμένη εξισωτική αποζημίωση παλαιοτέρων ετών καθώς κι αποζημίωση από καταρροϊκό πυρετό)
6.- Χρήση του κανονισμού deminimisγια κάλυψη της χαμένης παραγωγής (γαλακτοπαραγωγή) σε όλους τους κτηνοτρόφους κι αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ για απώλεια ζωικού κεφαλαίου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.
7.- Στελέχωση των περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών με ανάλογη κατανομή κτηνιάτρων για να εξαλειφθεί το φαινόμενο ένας νομός να έχει 10-12 κτηνιάτρους κι ο όμορος νομός να έχει 2-3 κτηνιάτρους
8.- Έλεγχος στη διακίνηση των προϊόντων ζωικής παραγωγής από την παραγωγή-εμπορία ως την εστίαση, για αποφυγή ελληνοποιήσεων.
9.- Υπεράσπιση και προστασία της φέτας με τη δημιουργία της «ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΕΤΑΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου