Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Περιφέρεια προς Υπουργείο: Να αποζημιωθούν άμεσα οι καταστροφές από τον παγετό

Την άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την εκτίμηση και την αποζημίωση των καταστροφών, που προκλήθηκαν από τον παγετό του Ιανουαρίου στην Κεντρική Μακεδονία, ζητεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με επιστολή που έσετιλε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και προς τον ΕΛΓΑ, την οποία υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς. Η Περιφέρεια επισημαίνει...
... τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του προηγούμενου μήνα, με αποτέλεσμα να κηρυχθούν πολλές περιοχές, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σχετικά, με έγγραφά τους όλες οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν επισημάνει τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες και εκτροφές και έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ενδεικτικά, οι σημαντικότερες ζημιές καταγράφηκαν σε κηπευτικά (υπαίθρου και θερμοκηπίου), σε δενδρώδεις καλλιέργειες (οπωροφόρα, ελιές κ.α.) σε μελισσοσμήνη και στην κτηνοτροφία.

«Οι εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο, θα επιδεινώσουν την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των παραγωγών μας. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα ώστε οι υπηρεσίες του Υπουργείου και ο ΕΛΓΑ να ενημερωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να υπάρξει καταγραφή, εκτίμηση και αποζημίωση των ζημιών στη φυτική παραγωγή και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Άλλωστε, οι ίδιοι οι παραγωγοί καλύπτουν την αποζημίωση, κατά μεγάλο μέρος, με τα υψηλά ασφάλιστρα που καταβάλουν ετησίως στον ΕΛΓΑ», αναφέρει στη σχετική επιστολή της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.




Μπείτε στη σελίδα του Troika24 στο Facebook
Κάντε LIKE ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου