Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Η Ραχήλ “βλέπει” Περιφέρεια. Θέλει να γίνει... Τζιτζικώστας;

Η Ραχήλ Μακρή, επανέρχεται στο προσκήνιο και “βλέπει” προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η πρώην βουλευτής Κοζάνης, με τον κόμμα των ΑΝΕΛ, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωσή, μέσω της οποίας στρέφεται έντονα κατά του Περιφερειάρχη, Θόδωρου Καρυπίδη (το οποίο είναι αλήθεια ότι πριν χρόνια, στήριξε ένθερμα, για να εκλεγεί) και τον καλεί να παραιτηθεί άμεσα, για το “έγκλημα εκποίησης της ΔΕΗ”, όπως τονίζει χαρακτηριστικά. Πολλοί αναρωτιούνται τους λόγους, για...
...τους οποίους, η Ραχήλ Μακρή, αφήνει κατά κάποιο τρόπο, τα σχόλια και τις δράσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή (όπου την συνηθίσαμε μέχρι τώρα) και στρέφει το ενδιαφέρον της, ξανά, προς την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κοζάνη, την “παλιά” εκλογική της περιφέρεια (είχε “μετακομίσει στην Αττική, ως υποψήφια με τη ΛΑΕ...) και γενικά δείχνει να "επανέρχεται" στη Δυτική Μακεδονία.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η Ραχήλ Μακρή, αποφάσισε να διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας (έδρα Κοζάνη) και ξεκίνησε από τώρα τη δράση της, στον χώρο αυτό, προσπαθώντας να κάνει αισθητή την παρουσία της, αρχικά με στοχευμένες ανακοινώσεις.

Αυτοί που υποστηρίζουν μια τέτοια εξέλιξη, θεωρούν ότι τέτοιες Αυτοδιοικητικές θέσεις, δεν διεκδικούνται με “καθαρές” κομματικές υποψηφιότητας αλλά με δυναμικές παρουσίες. Και φέρνουν ως παράδειγμα, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που διεκδίκησε και κέρδισε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (έδρα Θεσσαλονίκη), πηγαίνοντας κόντρα, στο τότε πανίσχυρο σύστημα του πρωθυπουργού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

ΘΕΛΕΙ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... "ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;

Θέλει λοιπόν, η Ραχήλ Μακρή, να γίνει ο... Τζιτζικώστας της Δυτικής Μακεδονίας; Μήπως θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα το σημερινού Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να πάει κι αυτή κόντρα σε κομματικά κατεστημένα και να πορευτεί ανεξάρτητα από κομματικές υποψηφιότητες, το ίδιο δυναμικά όπως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, για να διεκδικήσει την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Θα δείξει σύντομα. Διότι η Ραχήλ μπορεί να θέλει, το θέμα είναι και εάν το μπορεί. Για την ώρα, εξαπολύει μια θορυβώδη επίθεση κατά του Περιφερειάρχη, Θ. Καρυπίδη, “σηκώνοντας” ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της περιοχής, τη ΔΕΗ. Και αναφέρει (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας):

"Το 2012 η Συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου με την υπ’ αρίθμ. 206/25/4/2012 (ΦΕΚ 1363 / 26-04-2012) απόφασή της, μεταβίβασε χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ, το 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

Η μεταβίβαση αφορούσε και τα σχετικά δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 17,00% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 39.440.000 μετοχές, τα οποία ανήκαν στην κυριότητα του Δημοσίου και περιλαμβάνονταν στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 (Ν. 3985/2011, ΦΕΚ Α΄).

Στην συνέχεια, η Τρόικα σε έκθεσή της στις αρχές του 2013, παρουσίασε τη διχοτόμηση της ΔΕΗ με την απόσχιση του 30% και την εκποίηση του 17%. Έκθεση που κατέθεσα στα Πρακτικά της Βουλής στις 9 Ιουλίου 2014, στην διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου διάλυσης και εκποίησης της ΔΕΗ, ως απαίτηση της Τρόικα για την καταβολή της δόσης.

Σήμερα, στο ίδιο έργο θεατές με το πρόσχημα της καταβολής της δόσης, δηλαδή το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, οι «υπόδικοι» της Τρόικα σε πλήρη συνεργασία και συνεργία με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκβιάζουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ στους Γερμανούς, αφού σύμφωνα με σχετική ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή, (Δείτε την ερώτηση εδώ: http://bit.ly/2fSVYX1), το ποσοστό του 17% των μεταβιβασθέντων μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ έναντι του τιμήματος των 500 εκ. ευρώ, ανήκει στην Γερμανική εταιρεία RWE. Για άλλη μια φορά, παρακολουθούμε τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των παρατρεχάμενών τους για την εξασφάλιση της «δόσης».

Για άλλη μια φορά, παρακολουθούμε τον εγκληματικό ρόλο συνδικαλιστών, που το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και να εκτελούν μέχρι τέλους τις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Για άλλη μια φορά, παρακολουθούμε τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εκλέχτηκαν με τα συνθήματα «Η ΔΕΗ θα πουληθεί πάνω από τα πτώμα μας», να στηρίζουν τους πολιτικούς τους φίλους στην παράνομη, αυθαίρετη και ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, εκποίηση της ΔΕΗ.

Για άλλη μια φορά, παρακολουθούμε τον Περιφερειάρχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μοιράζει μαζί με περιπλανώμενους Υπουργούς, καθρεφτάκια και χάντρες στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και υποσχέσεις ικανοποίησης του αυτονόητου, όπως αυτού της ικανοποίησης του χρόνιου και δικαίου αιτήματος των κατοίκων του Βελβεντού, για να κρύψει το έγκλημα που ετοιμάζουν να εκτελέσουν σε βάρος της Δυτικής Μακεδονίας και των πολιτών της.

Τα καθρεφτάκια και οι χάντρες στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και γελοία επιχειρήματα, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκχώρηση σε ολιγάρχες, των απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας και απέδωσαν εκατομμύρια σε Υπουργούς που ξέχασαν να δηλώσουν και ετοιμάζονται να υπογράψουν την εκχώρηση της ΔΕΗ, δεν σας σώζουν.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, να ετοιμάζει την παραίτησή του, όπως ο ίδιος προανήγγειλε τον Οκτώβριο του 2016, ενώπιον του κ. Σκουρλέτη, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Αναμένουμε την παραίτησή σας κύριε Περιφερειάρχα.

Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής Ν. ΚοζάνηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου