Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Οι αγρότες της Μακεδονίας, οι “άλλοι” και ο... μπαροτοκαπνισμένος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

".....Όσο συζητούσαν οι αγρότες με τον Αποστόλου, άκρη δεν έβγαινε. Οι αγρότες ζητούσαν να μιλήσουν μόνο με τον πρωθυπουργό. Οπότε “ανέλαβε” ο Δραγασάκης... Μέσα σε λίγες ώρες, πριν αρχίσουν τα βραδινά δελτία του Σαββάτου, έπεισε τους αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας (μαζί και τους Ημαθιωτώτες, του μπλόκου της Κουλούρας,) ότι είναι “βεβαρημένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού” και τους “κατάφερε” να συναντηθούν μαζί του.... Και να το θυμηθείτε, ο μπαροτοκαπνισμένος αντιπρόεδρος, θα βρει μια λύση και θα σταματήσουν τα μπλόκα...Τους “άλλους”, του Μπούτα, ήδη άρχισαν να τους κατηγορούν ότι διοργανώνουν “κομματική φιέστα”. Στο τέλος θα τους πουν και... “κομμουνιστές”......."

Η πρόσφατη συνάντηση, εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων, με τον αρμόδιο, εκ μέρους της κυβέρνησης, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ήταν μια συνάντηση καταδικασμένη να αποτύχει, αφού...
...οι αγρότες που ήταν στο τραπέζι, έδειξαν εξ αρχής ότι είχαν στραμμένο το βλέμμα στην κινητοποίηση που της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου (στην πλατεία Βάθης, στην Αθήνα), στοχεύοντας προφανώς να φθάσουν μέχρι εκεί, έχοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν, ανοιχτά. Και μετά, ίσως ίσως οδηγούσαν τα τρακτέρ και μέχρι την πλατεία Συντάγματος, ίσως και στη Βουλή!!!

Όσο συζητούσαν οι αγρότες με τον Αποστόλου, άκρη δεν έβγαινε. Οι αγρότες ζητούσαν να μιλήσουν μόνο με τον πρωθυπουργό. Οπότε “ανέλαβε” ο Δραγασάκης.

“Γάτος” (και) σε τέτοια θέματα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ανέλαβε να συζητήσει αυτός με τους αγρότες. Όχι βέβαια με τον... Μπούτα, αλλά με τους “άλλους” κι ας είναι οι περισσότεροι από αυτούς, της “ΝΔ” και του “ΠΑΣΟΚ”. Ο Γιάννης Δραγασάκης, δεν είναι “χθεσινός” και ξέρει πολύ καλά ο Τσίπρας, τον λόγο που τον έκανε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Μέσα σε λίγες ώρες, πριν αρχίσουν τα βραδινά δελτία ειδήσεων του Σαββάτου, έπεισε τους αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας (συμπεριλαμβανομένων και των Ημαθιωτών, του μπλόκου της Κουλούρας) ότι είναι “βεβαρημένο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού” και τους “κατάφερε” να συναντηθούν μαζί του. Όχι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά μαζί του.

Θα είναι, τους είπε και “στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης”. Προσέξτε, “στελέχη” τους είπε, όχι “υπουργοί ή υφυπουργοί”. Τι να τους κάνεις αυτούς, όταν μιλάς με τον Δραγασάκη. Και να το θυμηθείτε, ο μπαροτοκαπνισμένος αντιπρόεδρος, θα βρει μια λύση και θα σταματήσουν τα μπλόκα. Ή τουλάχιστον θα σταματήσουν τα “μπλόκα” των “νοικοκυραίων” αγροτών. Τους “άλλους”, του Μπούτα, ήδη άρχισαν να τους κατηγορούν ότι την Τρίτη διοργανώνουν “κομματική φιέστα”. Στο τέλος θα τους πουν και... “κομμουνιστές”.

Αντιλαμβανόμενοι το βεβαρημένο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, αποδεχόμαστε την πρόταση που μας έγινε να συμμετέχει στη συνάντηση που ζητάμε με την ελληνική κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρός της” επισήμανε με δηλώσεις του, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, Μαυρουδής Μηντσιούδης, αγρότης Χαλκηδόνας.

Η συνάντηση με τον Δραγασάκη, κλείδωσε για να γίνει την προσεχή Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 15.00 το μεσημέρι στην Αθήνα και με τη συμμετοχή των στελεχών της κυβέρνησης που η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε”, υποστήριξε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β΄Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, που πρόσθεσε για τη συγκέντρωση που κάνουν οι “άλλοι” την Τρίτη στην Αθήνα: "Αποφασίσαμε, ομόφωνα ότι δεν θα συμμετέχουμε, σε μια κομματική συγκέντρωση”.
Από τον Τάσο Χαλκίδη, των αγροτών της Ημαθίας, δεν ακούσαμε ακόμη κάποια δήλωση...

troika24

ΥΓ
Στις 12 Ιουλίου του 2015, είχε συμβεί εκείνη η μαραθώνια Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τελικά κατέληξε σε συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ελλάδας. Η σύνοδος ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου και τελικώς, περίπου στις 10 παρά τέταρτο το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου ανακοινώθηκε η επίτευξη συμφωνίας.
Επί 17 ώρες συνεχώς, ο Αλέξης Τσίπρας συζητούσε και διαπραγματεύονταν. Πολλοί λένε ότι τότε, αν δεν ήταν και ο Δραγασάκης εκεί, να δίνει λύσεις για τα “δύσκολα”, ο Τσίπρας μέχρι και που θα ζητούσε αναβολή της συζήτησης.
Λέτε τώρα, να μη δώσει λύση με τους αγρότες...
Θα τη δώσει. Και μετά, ίσως τους κανονίσει να δουν, για “μια στιγμή” και τον πρωθυπουργό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου