Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Δημιουργεί πρόβλημα, η έλλειψη πλευρικών περιφράξεων, στον καινούργιο δρόμο Πατρίδας – Μονόσπιτα Νάουσας


Ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα, συναντούν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν, τον καινούργιο δρόμο Πατρίδα-Μονόσπιτα, του κάθετου οδικού άξονα Βέροιας-Σκύδρας. Όπως σημειώνουν αρκετοί οδηγοί που τον χρησιμοποιούν, το πρόβλημα έχει σχέση...
... με την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων, από... διερχόμενα ζώα, που επιχειρούν να διασχίσουν τον δρόμο. Υποτίθεται, όπως υποστηρίζουν, ότι οι προδιαγραφές του δρόμου είναι για ταχύτητα έως 120 χιλιόμετρα την ώρα (σύμφωνα με το όριο ταχύτητας που υπάρχει). Όμως δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, πλευρικές περιφράξεις κατά μήκος του δρόμου, για να εμποδίζουν τη διέλευση ζώων (κυρίως αδέσποτων σκύλων), με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί ακόμη και “τρακαρίσματα” διερχομένων οχημάτων, με ζώα.

Σε όλους τους μεγάλους δρόμους, αυτών των προδιαγραφών, υπάρχουν τέτοιες περιφράξεις αλλά και προειδοποιητικές πινακίδες."Προσοχή περνούν αρκούδες", "προσοχή διέλευση ελαφιών" και άλλα παρόμοια. Στην Ημαθία, δεν υπάρχουν, ούτε αρκούδες, ούτε ελάφια, υπάρχουν όμως πολλά αδέσποτα σκυλιά, μερικά μάλιστα και... ευμεγέθη.

Καθώς οι ταχύτητες που μπορεί να αναπτυχθούν στον συγκεκριμένο δρόμο, δεν είναι μικρές, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, τι μπορεί να συμβεί από μια τέτοια σύγκρουση (π.χ. εάν "πεταχτεί" μπροστά στον οδηγό, ένα σκυλί που προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο).

Προφανώς, η τοποθέτηση πλευρικών περιφράξεων, είναι στις κατασκευαστικές προβλέψεις, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ως πρόσθετη εργασία, αφού και δημοσίως έχει δηλωθεί ότι ο δρόμος “παραδόθηκε ανεπίσημα”. Είναι όμως αναγκαίο να γίνει, διότι ο δρόμος είναι χρήσιμος και χρησιμοποιείται πλέον ευρέως. Ας το φροντίσουν λοιπόν, όσο πιο σύντομα μπορούν, για να μην έχουμε άλλα... διότι τα 'άλλα”, θα είναι “επίσημα” !!!

--------------

Μπείτε στη σελίδα του Troika24 στο Facebook
Κάντε Like ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου