Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Τον θυμάστε τον... Μιχάλη; Δείτε για που προορίζεται...

Τον θυμάστε τον Μάϊκλ Ολαϊτάν, τον ποδοσφαιριστή από τη Νιγηρία, που κάποτε ανήκε στην πρώτη ομάδα της ΠΑΕ Βέροια και μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, ως ένα ανερχόμενο αστέρι του ποδοσφαίρου;

Μετά από μια σειρά συνεχών ατυχιών, προσωπικών και ποδοσφαιρικών, μετά και από μετακινήσεις σε Αθήνα, Κρήτη, Ολλανδία και Βέλγιο, ο Ολαϊτάν ετοιμάζεται να μετακινηθεί στην ομάδα...

... του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Η αλήθεια είναι πως στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος.

Γεννήθηκε στο Jos της Νιγηρίας, το 1993 όπου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, με την ομάδα της πόλης του, τους Mighty Jets FC, αγωνιζόμενος στη Α' Εθνική Νιγηρίας. Θέλοντας να μετακινηθεί στην Ευρώπη, ήλθε στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Βέροιας και αναδείχθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας της Ημαθίας, στην πορεία ανόδου στη Σούπερ Λιγκ την περίοδο 2011-12. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις, οδήγησαν στο να αναδειχθεί ως "το μεγαλύτερο ταλέντο της χρονιάς για τη Football League". Με την ομάδα της Βέροιας, πραγματοποίησε συνολικά 68 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 17 γκολ και μοιράζοντας 10 ασίστ. Αμέσως έγινε μεταγραφικός στόχος μεγάλων ομάδων και στις 30 Απριλίου 2013 ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαια διάρκειας τεσσάρων ετών.
Στις 2 Μαρτίου 2014 ο Ολαϊτάν είχε ένα σοβαρό επεισόδιο υγείας, καθώς κατά τη διάρκεια του ελληνικού ντέρμπι Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός κι ενώ ο αγώνας βρισκόταν στο 30', ο Νιγηριανός έπεσε ξαφνικά στο έδαφος δίχως να έχει επαφή με κάποιον, προκαλώντας την έντονη ανησυχία τόσο των παικτών και των δύο ομάδων όσο και των οπαδών που φοβήθηκαν για το χειρότερο. Οι γιατροί εισήλθαν άμεσα στον αγωνιστικό χώρο και τον επανέφεραν άμεσα, με τους θεατές του γηπέδου αλλά και τους ανθρώπους και των δύο ομάδων να χειροκροτούν για την ενθάρρυνση του παίκτη.

Η διάγνωση των γιατρών ήταν ότι επρόκειτο για ιογενή μυοκαρδίτιδα, η οποία προκλήθηκε από λοίμωξη και προκάλεσε με τη σειρά της καρδιακές αρρυθμίες και έπειτα το λιποθυμικό επεισόδιο. Ο Ολαϊτάν παρέμεινε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και ανάρρωση αρκετές μέρες μένοντας εκτός γηπέδων για όλο το υπόλοιπο της περιόδου 2013-14.
Από εκεί και μετά, δεν μπόρεσε να ξαναβρεί το υψηλό επίπεδο των εμφανίσεων που έκανε με την ομάδα της Βέροιας. Πήγε δανεικός στον Εργοτέλη και μετά, επίσης δανεικός, στην ολλανδική Τβέντε (ενώ ήταν ακόμη 22 ετών) και στη βελγική Κορτράϊκ.

Στις 20 Ιουλίου 2016, έμεινε ελεύθερος απο τον Ολυμπιακό και ανακοινώθηκε η απόκτησή του,από τον Πανιώνιο, υπογράφοντας συμβόλαιο 1+1 χρόνο. Δυστυχώς ούτε και στην ομάδα της Νέας Σμύρνης κατόρθωσε να ξαναβρεί τον ποδοσφαιρικό εαυτό του και πρόσφατα (στη μεταγραφική περίοδο του φετινού χειμώνα) έμεινε και πάλι ελεύθερος.

Και τώρα, σε ηλικία 24 ετών, ετοιμάζεται για μια νέα αρχή, δοκιμάζοντας την τύχη του, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που προπονεί ο γνωστός του, από τη θητεία του στην ΠΑΕ Βέροια, Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αθλητικής εφημερίδας Arena (Θεσσαλονίκης), ο Ολαϊτάν βρίσκεται κοντά στο Απόλλωνα Καλαμαριάς, που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική.
Ο ίδιος ο παίκτης, μάλιστα, δήλωσε σχετικά: «Ο κ. Καλαϊτζίδης είναι ο… Έλληνας πατέρας μου. Του χρωστάω πολλά στην καριέρα και την εξέλιξή μου. Αν με χρειάζεται, πιστεύω ότι ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει».

Καλή επιτυχία Μάϊκλ και καλή τύχη. Τη χρειάζεσαι...



2 σχόλια:

  1. Νομίζω πως στην Καλαμαριά υπάρχουν και άλλοι συμπαίκτες του από την Βέροια όπως και ο προπονητής του.
    Όπως και να είναι ας είναι υγιείς γιατί πρόκειται για ένα σπάνιο παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως. Απο μια πρόχειρη έρευνα, ο Αλέξανδρος Βεργώνης, ο Δημήτρης Αμαραντίδης, ο Νίκος Γεωργιάδης, ο Αλέξανδρος Καλογέρης και ίσως κι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή