Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πωλούνται εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία. Έντονο ενδιαφέρον από ευρωπαίους επενδυτές. Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες καθώς και πληροφορίες για το μέλλον, ελληνικών ακινήτων της Βιομηχανίας


Έντονο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφεται από την πλευρά Ευρωπαίων επενδυτών (κυρίως Γάλλοι και Άγγλοι αναφέρει το ρεπορτάζ) για συμμετοχή τους, ως επενδυτές, στο διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την πώληση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία, που βρίσκονται στις περιοχές Crvenka και Žabalj (στην περιφέρεια της Βοΐβοντίνα, στο νότο της χώρας).
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παντελής Μάνης, επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον, τονίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “όλοι οι μεγάλοι παίκτες στον χώρο της ζάχαρης, κάνουν ερωτήσεις και ζητούν διευκρινίσεις, για τα προς πώληση εργοστάσια της Βιομηχανίας". Επισήμανε, πάντως, ότι δεν αποκλείεται να παραταθεί η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που λήγει κανονικά στις 16 Φεβρουαρίου και υπενθύμισε ότι ως ελάχιστο τίμημα, συνολικά και για τις δύο μονάδες της βιομηχανίας στη Σερβία, έχει οριστεί το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ότι αφορά στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, δημοσιεύτηκε ήδη η σχετική “Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του συνόλου των 776.564 μετοχών της σέρβικης εταιρείας AD FABRIKA SECERA SAJKASKA Zabali (92,665% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) και του συνόλου των 550.729 μετοχών της σέρβικης εταιρείας CRVENKA FABRIKA SECERA AD CRVENKA, (87,539% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), κυριότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε”.

Πρόκειται για θυγατρικές εταιρίες της ΕΒΖ, που βρίσκονται στο κέντρο μιας έντονα αναπτυσσόμενης γεωργικής περιφέρειας, που είναι σε θέση να καλλιεργεί τεύτλα και να παρέχει πρώτη ύλη και στα δύο εργοστάσια, για “φουλ” παραγωγή ζάχαρης, με πλήρη ανάπτυξη καμπάνιας.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΖ

Αναφορικά με τα έξι (6) ακίνητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως, στην Ελλάδα, τα οποία είναι προς πώληση και για τα οποία το προηγούμενο διάστημα “έτρεξε” διαγωνισμός και κατατέθηκαν τελικά, επτά προσφορές, μόνο για δύο, που κρίνονται μάλλον ασύμφορες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς, όλα τα ακίνητα, θα μεταβιβαστούν στην τράπεζα Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου