Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ντόναλντ, ο... "πρωταγωνιστής" !!!


Οι κατασκευαστές και οι σχεδιαστές των αποκριάτικων αρμάτων, βρίσκονται σε περίοδο «ολοκλήρωσης» των δημιουργημάτων τους και μετρούν ήδη αντίστροφα για να τα παρουσιάσουν στις αποκριάτικες «παρελάσεις» των περιοχών τους. Στον ίδιο δημιουργικό «πυρετό», βρίσκονται και οι διάφορες σατυρικές ομάδες, που θα «περιλάβουν» κι εφέτος, πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα.
Όλοι τους αναζητούν κάτι «πρωτότυπο», κάτι «πικάντικο», ευελπιστώντας ότι θα συγκεντρώσουν τα βλέμματα και θα κερδίσουν τις εντυπώσεις (και τα βραβεία βεβαίως). Για τον λόγο αυτό, προσπαθούν να κρατήσουν, μέχρι την τελευταία στιγμή, «επτασφράγιστα» κυλισμένες τις επιλογές και τις ιδέες τους. Όμως ήδη έχουν διαρρεύσει αρκετές πληροφορίες και σύμφωνα με εκτιμήσεις που άρχισαν να διαρρέουν, κεντρικό πρόσωπο σε αποκριάτικα άρματα και βασικός πρωταγωνιστής σε σατυρικά των καρναβαλιστών, θα είναι η φιγούρα του… Ντόναλντ Τραμπ.

Μπορεί η εποχή της κρίσης, οι εγχώριοι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής και διάφορα τοπικά θέματα, να «χρίζουν» και από μια σατυρική διάθεση, μέσα από μια αποκριάτικη ματιά, φαίνεται όμως ότι τα έργα και οι ημέρες, του πρόσφατα εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, κερδίζουν τις προτιμήσεις. Και φαίνεται ότι ο «πρωταγωνιστής», βασιλιάς καρνάβαλος, φέτος θα λέγεται… Ντόναλντ.

Απομένει να δούμε, εάν τελικά θα γίνει έτσι, κρίνοντας κι από τα όσα θα παρουσιάσουν οι «δημιουργοί», στις αποκριάτικες παρελάσεις και στα σατυρικά δρώμενά τους. Σε τελική ανάλυση, όλα είναι θέμα γούστου και αισθητικής, αρκεί αν μη το σοβαρέψουμε και να το δούμε… αποκριάτικα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου