Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η “παράμετρος” του Απόστολου Εμμανουηλίδη

Δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία, να επιβεβαιώνει πόσο κοντά είναι στην Εκκλησία και να υπενθυμίζει συνεχώς, τις ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις, που έχει με κάποιους ανθρώπους της, ο Ημαθιώτης επιχειρηματίας του τουρισμού, Απόστολος Εμμανουηλίδης, που εκτός των άλλων, πολιτεύεται στην περιοχή, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό φάνηκε και πρόσφατα, με την άφιξη στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στην Πατρίδα Βέροιας, της Τίμιας Κάρας του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, από το ομώνυμο μοναστήρι της Εύβοιας, καθηγούμενος του οποίου είναι ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης...Από εκεί είναι και το φωτογραφικό στιγμιότυπο, που βρήκαμε διαθέσιμο στο διαδίκτυο, όμως το θέμα μας δεν είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση. Αυτό είναι η αφορμή, για να το “πάμε” αλλού.

Εάν στη Νέα Δημοκρατία επιθυμούν να έχουν στη “λίστα” τους, σε σχέση με το Νομό Ημαθίας και κάποιο στέλεχος, που είναι “κοντά” στην Εκκλησία, τότε αυτοί που γνωρίζουν από τον χώρο, ισχυρίζονται ότι μια τέτοια διαθέσιμη επιλογή, μπορεί να είναι και ο Απόστολος Εμμανουηλίδης. Υπάρχουν όμως και κάποιες εύλογες απορίες.

Πρώτον, εάν ο ίδιος ο Απόστολος, θέλει πραγματικά να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ κι αν επιθυμεί να τον “χαρακτηρίζει” ως πολιτευτή, κυρίως αυτό το “προσόν” αλλά και να βασίζεται κατά βάση, σε αυτό. Δεύτερον, εάν η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλει να εντάξει και τέτοιες “παραμέτρους” στα ψηφοδέλτιά της.

Νομίζουμε πως, ο ίδιος ο Απόστολος Εμμανουηλίδης, το έχει ξεκαθαρίσει ότι κινείται μεταξύ του “εάν τον θέλουν θα είναι” έως και του “εάν το θέλει, θα είναι”. Αυτή δείχνει να είναι η βασική του, “παράμετρος”, πάνω σ΄αυτήν κινείται “σεμνά” και δεν το πηγαίνει παραπέρα, ταυτιζόμενος και με την πρόσφατη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ήταν σαφής. Αλλά και επί της ουσίας να το εξετάσουμε, δεν νομίζουμε ότι ο ίδιος συμβιβάζεται, ως πολιτευτής, μόνο με το προσόν του... ανθρώπου της Εκκλησίας.

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, φαίνεται να “χτυπάει” για τα ψηφοδέλτιά της, ότι “πετάει” αρκεί να... “περπατάει”. Κι απ΄ότι φαίνεται και στην Ημαθία, θα έχουμε τέτοια... “χτυπήματα”. Που ενδεχομένως να ξεφύγουν και κάτω από τη μέση. Άλλωστε οι ειδικοί περί της πολιτικής, γνωρίζουν καλά ότι η “παράμετρος” Εκκλησία, μπορεί να “βάζει” ονόματα σε λίστες, μπορεί όμως και να “βγάζει”.

Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι σίγουρο: “Ο καιρός γαρ εγγύς εστίν”
(Αποκάλυψις Ιωάννου, κεφ. ΚΒ, παρ. 22-10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου