Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Παραλειπόμενα από τον αγώνα Βέροιας – Πανιώνιου

Διαβάστε παρακάτω, πολλά παραλειπόμενα από τον αγώνα Βέροιας – Πανιώνιου, όπως τα κατέγραψε το Troika24, με σχόλια για παρουσίες και “απουσίες”, για τους... “Κινέζους”, για τους “ροσομπλού” και για τους “πάνθηρες” και άλλα πολλά. Επίσης, δείτε μια “δημοσκόπηση” που έγινε, για το ποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να υποβιβαστεί και πίνακες με τη βαθμολογία των ομάδων, που θα δώσουν τη μάχη της παραμονής και τους αγώνες που απομένουν, μέχρι την τελική έκβαση της μονομαχίας τους.

Φαίνεται ότι το είδαν το “έργο” κάποιοι , “φίλαθλοι” της Βέροιας (λέμε τώρα) και στον αγώνα με τον Πανιώνιο, προτίμησαν να πιάσουν άλλες παραλίες. Είναι αυτοί, που θυμούνται το δρόμο για το γήπεδο, μόνο όταν το κλίμα είναι κατάλληλο για χειραψίες, για αγκαλίτσες και για δημόσιες σχέσεις. Όταν μυρίζει “μπαρούτι”, θυμούνται πως έχουν μια “άλλη” δουλειά. Και μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε.

Όμως ο Αντιπεριφερειάρχης μας, παραμένει πιστός οπαδός. Και στα καλά και στα άσχημα. Έτσι, ήταν και πάλι στο γήπεδο, προχθές με τον Πανιώνιο. Σταθερός όπως πάντα. Ο Κώστας Καλαιτζίδης (φωτο), αγαπάει την ομάδα. Άσε που αυτός, ξέρει κι από μπάλα. Διότι συχνά έρχονται στις κερκίδες κάποιοι και κάποιες, εντελώς άσχετοι. Που αντί να κοιτούν την ομάδα στο γήπεδο, βλέπουν αν τους κοιτούν, που ήλθαν στο γήπεδο.


Ήταν και ο κύριος Καρυπίδης, το Σάββατο στο γήπεδο. Ο πρόεδρος του Άρη Θεσσαλονίκης. Ήταν “χωμένος” σε ένα “μπούθ” κι έμοιαζε σαν να μην ήθελε να τον δουν. Σαν “κρυμμένος” που λένε σε κάτι χωριά. Εμείς όμως δεν είμαστε “χωριάτες”, δεν λέμε τέτοια λόγια.

Το Σάββατο βέβαια ήταν και η γιορτή της Κινέζικης πρωτοχρονιάς, με εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος όμως προτίμησε να έλθει στη Βέροια. Να υποθέσουμε ότι εκείνοι οι Κινέζοι υποψήφιοι αγοραστές της ομάδας, που μας έλεγε ότι ετοιμάζονται για ένα μεγάλο “deal”, μάλλον δεν επικοινώνησαν ποτέ, ούτε για την πρωτοχρονιά, ούτε για την... “κοψοχρονιά”. Ξέρετε εσείς...

Δεν μάθαμε όμως εάν πήγαν στις εκδηλώσεις της Κινέζικης πρωτοχρονιάς, κάποιοι φερόμενοι και ως αγοραστές της ομάδας. Ενδέχεται, διότι τελευταία, μάλλον κάνουν τους... “Κινέζους”.

Τι θα γίνει βρε Τόλη. Πας για τελικό και αφήνεις εκτός αρχικής ενδεκάδας, τον άρχοντα των εργομετρικών, τον Μπαλάφα; Αφήνεις έξω τον Λινάρδο; Και περιμένεις να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, κάτι σαν τον Τόμας και τον Κάλβο (τον “φευγάτο”); Και μετά κάνεις... απολογία; Διότι δεν ήταν απολογισμός του αγώνα, αυτό που έκανες στη συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος. Απολογία ήταν, διότι... απολογήθηκες.

Ο Τερζής βέβαια, είναι ο άνθρωπος που θυσιάζεται. Τόσο μπορεί, τόσο κάνει. Γέννημα θρέμμα της Βέροιας (και γιος του αείμνηστου Γιώργου), δεν επιστρατεύτηκε απλώς, αλλά... επιτάχθηκε. Δεν τον λες και... Γαϊτάνο, όμως ο άνθρωπος αποφάσισε να το παλέψει, έχοντας ίσως και άγνοια κινδύνου. Γι αυτό και μόνο, είναι αξιέπαινος. Άλλοι είναι οι αξιόποινοι...

Οι φίλαθλοι της “Βασίλισσας” ήταν και πάλι εκεί. Στην κερκίδα. Έτοιμοι να βγάλουν λαρύγγι, έτοιμοι να σταθούν ακόμη μια φορά, στο πλευρό της ομάδας. Μόνο που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία, ούτε καν να αρχίσουν... Ήλθε το γκολ του Μπεν, μόλις στο 8' και τους πάγωσε. Κι όσο κυλούσε ο χρόνος, με τη Βέροια να είναι ανύπαρκτη, στο χορτάρι τους κόπηκε κάθε όρεξη. Πόσο να αντέξουν...

Εκείνος όμως που λύγισε καρδιές, ήταν ένας παλαίμαχος φίλαθλος της “Βασίλισσας του
Βορρά”, που αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, Βέροιας – Πανιώνιου, μη αντέχοντας την αγανάκτησή του, από την τραγική ήττα και την ντροπιαστική πορεία, της ομάδας της καρδιάς του, ξέσπασε. Και η φωνή του, ήταν το ξέσπασμα όλων των φιλάθλων της Βέροιας.
Αυτός ο βετεράνος της “ροσομπλού” κερκίδας, κάτω από τα χειροκροτήματα του κόσμου, κρατώντας μια "καρδιά" με το σήμα και τα χρώματα της Βέροιας, ξέσπασε με λυγμούς και φώναξε (ούρλιαξε) για λογαριασμό όλων των φιλάθλων, που βλέπουν την ομάδα να βυθίζεται και να μην διαφαίνεται τρόπος σωτηρίας.

Πανταχού παρόντες και οι “Πάνθηρες”, έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στη Βέροια.

Μπορεί να τους απαγορεύτηκε, η οργανωμένη μετακίνηση από την Αθήνα, ήλθαν όμως. Κι εκτός από τους Αθηναίους, μάθαμε ότι ήλθαν στο γήπεδο, φίλοι του Πανιώνιου, από Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Κατερίνη, Κοζάνη μέχρι από την Πρέβεζα και τα Γιάννενα...

Άντε τώρα, την Κυριακή στην Τούμπα. Σε έναν αγώνα, που σύμφωνα με τον Τόλη Τερζή “πρέπει να αλλάξουμε αγωνιστικό πρόσωπο και να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια για να μείνουμε στην κατηγορία” (δήλωση μετά τον αγώνα, με τον Πανιώνιο). Άποψή μας είναι ότι με τον σημερινό ΠΑΟΚ, δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά για τη Βέροια. Με τον ΠΑΟΚ όμως (γενικώς), ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει... Άσε που είναι και η παράμετρος Σαββίδη. Διότι θα αρχίσουν πάλι τα “σενάρια” και οι “ιστορίες”, για δήθεν... για τάχα... και για διάφορα.

Τελειώνουμε, με μια αναφορά – ανάλυση, στη μάχη για την παραμονή.
Καθώς η Κέρκυρα, πέτυχε καθοριστική νίκη επί του Λεβαδειακού (1-0) και βρέθηκε στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού, τέσσερις ομάδες, δείχνουν ότι θα παλέψουν για την παραμονή. Η Βέροια, μαζί με Λάρισα, Λεβαδειακό και Ηρακλή (που σήμερα παίζει με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη).

Σε ανοιχτή ψηφοφορία, γνωστής αθλητικής ιστοσελίδας, η Βέροια δείχνει ότι είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, στη Φούτμπολ Λιγκ (Β' Εθνική), σύμφωνα με τη γνώμη των φιλάθλων. Συγκεντρώνει ποσοστό 42,42% . Ακολουθούν, ο Ηρακλής με 26,4%, ο Λεβαδειακός με 24,71% και η Λάρισα με μόλις 6,47%. Βέβαια αυτά δεν είναι και τόσο “έγκυρα” (είναι γνωστή η “εγκυρότητα” των δημοσκοπήσεων...), τα λες όμως και..ενδεικτικά.

Η βαθμολογία των "4"
Σε σχέση τώρα με τη βαθμολογία των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά και τους αγώνες που απομένουν, η κατάσταση έχει ως εξής:

13. Λάρισα 17
14. Λεβαδειακός 14
15. Ηρακλής 13
16. Βέροια 13

Απομένει η αναμέτρηση Ηρακλής - ΑΕΚ (σήμερα).




Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ... "ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ"

Παρακάτω, ένας πίνακας με τους αγώνες που ακολουθούν,
για τους τέσσερις “μονομάχους” της παραμονής (με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου