Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Έκλεισε το Κέντρο Φιλοξενίας Ωραιοκάστρου και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στα Κέντρα Αλεξάνδρειας και Βέροιας, που θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Στα κέντρα φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας και της Βέροιας μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από τη δομή του Ωραιοκάστρου, του Ν. Θεσσαλονίκης, που έκλεισε πρόσφατα. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, στο νέο σχεδιασμό...
... (μετά την ανακατανομή που γίνεται, από μετακινήσεις προσφύγων σε διαμερίσματα και σε νέους χώρους), οι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, σε Αλεξάνδρεια και Βέροια, είναι μεταξύ αυτών που θα παραμείνουν σε λειτουργία, μαζί με τους αντίστοιχους χώρους, στη Φιλιππιάδα, στα Δολιανά, στην Κόνιτσα, στα Διαβατά, στη Ραιδεστό, στο Δερβένι, στο Κορδελιό (Softex), στο Καβαλάρι, το Δίον, στα Λαγκαδίκια, στη Νέα Καβάλα , στο Κουτσόχερο, στο Βόλο, στα Τρίκαλα και στο Κτήμα Ηρακλή στην Πιερία.

«Εν αναμονή για κλείσιμο που θα γίνει μάλλον την επόμενη βδομάδα, είναι και οι αποθήκες Ηλιάδη στο Καλοχώρι, όπου φιλοξενούνται περίπου 100 άνθρωποι και η Φράκαπορ, κοντά στον βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου όπου ζουν άλλοι 120 πρόσφυγες», ανέφερε ο κ.Ράγκος. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η δομή στο Βαγιοχώρι έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει αναβάθμιση του χώρου και χωματουργικές εργασίες και να μπουν στη συνέχεια οικίσκοι, στους οποίους θα επανέλθουν πρόσφυγες. «Ο χώρος αυτός, θα λειτουργήσει ως δομή βραχείας φιλοξενίας καθώς θα μεταφέρονται πρόσφυγες για λίγες μέρες προκειμένου να γίνουν όλοι οι γραφειοκρατικοί έλεγχοι», συμπλήρωσε.






Μπείτε στη σελίδα του Troika24 στο Facebook
Κάντε Like ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου