Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Νέες διαβεβαιώσεις της ΕΒΖ για πληρωμή των τευτλοπαραγωγών, που δηλώνουν ότι δεν θα σπείρουν, αν δεν εξοφληθούν για τα περσινά, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Τι αναφέρουν "πληροφορίες" για τα νέα σχέδια της Βιομηχανίας, σε σχέση με τιμές και στρέμματα

Ανεξόφλητοι παραμένουν οι τευτλοπαραγωγοί, για την παραγωγή που παρέδωσαν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως, στη διάρκεια της καμπάνιας του 2016 και καθώς έχουν ακόμη να “λαμβάνουν” από τη Βιομηχανία, εύλογα αναρωτιούνται, με ποια “εμπιστοσύνη”, να καλλιεργήσουν τεύτλα και το 2017.
Ενόψει αυτής της κατάστασης έκανε χθες παρέμβαση...
...ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παντελής Μάνης, δηλώνοντας ότι οι τευτλοπαραγωγοί, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, “ήδη έχουν λάβει το 40% για την παραγωγή που παρέδωσαν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως”, συμπληρώνοντας ότι αυτό “είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν και οι καθυστερήσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες”.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε εντός της εβδομάδας οι παραγωγοί να πάρουν, ακόμη ένα μεγάλο ποσό από το σύνολο των 7 εκατομμυρίων ευρώ, που τους οφείλεται για το 2016", επισήμανε ο κ. Μάνης και κάλεσε τους τευτλοπαραγωγούς, να δείξουν "εμπιστοσύνη" και να σπείρουν τουλάχιστον 100.000 στρέμματα φέτος, ώστε και αυτοί να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Από την πλευρά τους, οι τευτλοπαραγωγοί δηλώνουν ότι εάν δεν εξοφληθούν από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του 2017, δεν θα σπείρουν τεύτλα από τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι παραγωγοί, μέσω εκπροσώπων τους, έχουν ήδη ενημερωθεί και για την τιμολογιακή πολιτική της Βιομηχανίας Ζαχάρεως, σε σχέση με το 2017 αλλά και για τα στρέμματα που υπολογίζει ότι “χρειάζεται” η Βιομηχανία, για να καλύψει τον σχεδιασμό της παραγωγής της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της ΕΒΖ είναι να καλλιεργηθούν τουλάχιστον 100 - 120.000 στρέμματα, έκταση διπλάσια από εκείνη της σεζόν του 2015 – 16. Άλλες πληροφορίες, που ήδη έχουν τεθεί υπόψη και των παραγωγών, το “τιμολόγιο” είναι σχεδόν έτοιμο και απομένει να φανεί, αν θα ισχύσει και το 2017, συνδεδεμένη ενίσχυση 72 ευρώ το στρέμμα, προκειμένου να “φιξαριστεί” και να παρουσιαστεί στους καλλιεργητές.

Όμως πέρα από όλα αυτά, το μεγάλο πρόβλημα, είναι το γεγονός ότι οι τευτλοκαλλιεργητές παραμένουν ανεξόφλητοι για το 2016 και η Βιομηχανία, τους “σέρνει” από παράταση σε παράταση, στο χρονοδιάγραμμα, που κάθε φορά ανακοινώνει, για την πληρωμή τους. Το σχοινί μοιάζει να "τεντώνει", ο χρόνος πιέζει, υποσχέσεις και τελεσίγραφα πλανώνται στον αέρα, κι όλα δείχνουν ότι το θέμα, δεν θα τελειώσει "εύκολα". Τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που περιμένουν - υπολογίζουν και οι δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου