Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Η περίπτωση του Τάκη Παπατζίκου

Τις “ανησυχίες” του για την “κακή πορεία” της ΠΑΕ Βέροια, στο φετινό πρωτάθλημα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Βέροιας, Τάκης Παπατζίκος, στον χαιρετισμό που έκανε στη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου.
Ακούγοντας τα λόγια του, νιώθεις την απογοήτευση που πλανάται στον κόσμο της ομάδας και συγκρίνοντας το σήμερα της “Βασίλισσας” με την εποχή που αυτός έπαιζε μπάλα και ήταν αρχηγός της, μάλλον νιώθεις και μια πίκρα. Κι αναρωτιέσαι που θα μπορούσε να είχε φθάσει η ομάδα της Βέροιας, εάν...

...η ορμή και η διάθεση της εποχής του Παπατζίκου (και όχι μόνο) από παίκτες, φιλάθλους και παράγοντες, είχε τα μέσα προβολής και προώθησης, που διαθέτει σήμερα ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Τα πράγματα μάλλον θα ήταν διαφορετικά και κατά την άποψή μας, ένα τέτοιο αδιαμφισβήτητο παράδειγμα, είναι η περίπτωση του ίδιου του Παπατζίκου.

Τον Τάκη Παπατζίκο, τον λες και «αδικημένο» ποδοσφαιρικά, διότι μεγαλούργησε σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ακόμη «ημιεπαγγελματικό» (δεκαετία ΄70), χωρίς ιδιαίτερη προώθηση των ομάδων της επαρχίας και έξω από την οπτική των ευρωπαϊκών ομάδων. Ήταν η εποχή, που δεκάδες Έλληνες ποδοσφαιριστές, με τεχνική και σωματικά προσόντα, τουλάχιστον ισάξια με σημερινούς αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δεν έτυχαν της προσοχής που έπρεπε, δεν προβλήθηκαν, δεν προωθήθηκαν και σε τελική ανάλυση, αδικήθηκαν ποδοσφαιρικά.

Τέτοια περίπτωση είναι και ο Τάκης, ο αποκαλούμενος και «Πασαρέλα» από τους φιλάθλους, διότι θύμιζε ακριβώς, από προσόντα και τεχνική, τον Gran Capitan της εθνικής Αργεντινής, τον μοναδικό Ντανιέλ Πασαρέλα.

Είναι σίγουρο ότι, εάν ο Παπατζίκος της εποχής εκείνης, έπαιζε μπάλα σήμερα, θα μπορούσε να φορά και πάλι την κυανέρυθρη φανέλα, μόνο που στο στήθος, θα είχε για σήμα, το σταυρό του Αγίου Γεωργίου δίπλα από τα χρώματα της Καταλούνια, σε φόντο μπλαουγκράνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο "αρχηγός" ευτύχησε να έχει ένδοξα ποδοσφαιρικά χρόνια, να κρεμάσει παπούτσια με ψηλά το κεφάλι και να πετύχει ως άνθρωπος και ως οικογενειάρχης. Αλλά και να μπορεί να παραμένει πάντα, μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνεχίζοντας την ποδοσφαιρική του δραστηριότητα, ακόμη και ως παλαίμαχος, είτε φορώντας τη φανέλα της Βασίλισσας, είτε ως πρόεδρος του Συλλόγου των παλαιμάχων της.

Ενός Συλλόγου, που χάρη στις προσπάθειες του Τάκη Παπαζίκου, των συνεργατών του και όλων των παλαιμάχων, κερδίζει συνεχώς τον σεβασμό και την εκτίμηση του φίλαθλου κόσμου. Μόνο που κάποιες φορές μοιάζει “αόρατος” στα μάτια των διοικούντων την ΠΑΕ. Όμως κι αυτό, “μπόρα” δείχνει...


Υ.Γ.
Ένα σχετικό και πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα, για τη Βέροια του "τότε",
με φωτογραφίες από το αρχείο του Τάκη Παπατζίκου και ιστορικά στοιχεία,
με τίτλο "Οι βετεράνοι της Βέροιας - Βασίλισσας του Βορρά",
που δημοσιεύθηκε στην αξιόλογη ιστοσελίδα "faretra.info",
μπορείτε να διαβάσετε
ΕΔΩ


--------------

Μπείτε στη σελίδα του Troika24 στο Facebook
Κάντε Like ΕΔΩ


1 σχόλιο:

  1. Έτσι ακριβώς.Και ενώ η ποδοσφαιρομάνα Ημαθία έπρεπε να στηριχθεί από τα δικά της παιδιά τύπου Παπατζίκου και άλλων γνωστών στο πανελλήνιο προσπαθεί να σωθεί με μισθοφόρους όπου την φανέλα της Βέροιας την έχουν για t-shirt!
    Ο γιός του Παπατζίκου δεν θα έπρεπε να είναι στην ομάδα;ΡΩΤΩ
    Υπάρχει περίπτωση να μην τα έδινε όλα για αυτήν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή