Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Καρασαρλίδου Φρόσω: Ρύθμιση για την ανεργία εποχικών εργατών, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ημαθίας

Άνεργοι, που είναι δηλωμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες, μέχρι και 70 ημέρες το χρόνο, διατηρούν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, ως “εγγεγραμμένοι άνεργοι” και κάτοχοι κάρτας ανεργίας, υπό την προϋπόθεση της νόμιμης αναγγελίας, της εργασίας αυτής, στον ΟΑΕΔ.
Και ο χρόνος απασχόλησής τους, δεν θα θεωρείται χρόνος ανεργίας και δεν θα καταβάλλεται επίδομα ανεργίας, για όσο χρόνο διαρκεί η απασχόληση αυτή.

Όλα τα παραπάνω ρυθμίζονται και συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο 11 του σχέδιου Νόμου “Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις”.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, σχετική ανακοίνωση έκανε, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου. Άλλωστε πρόκειται για ρύθμιση, που αποτελεί πάγιο αίτημα του νομού Ημαθίας, σε σχέση με τους εργαζόμενους εποχικά, σε αγροτικές εργασίες. Μάλιστα, η βουλευτής, έχει απευθύνει και στο παρελθόν ανάλογο ερώτημα προς το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να διατηρούνται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις ανέργων, που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες μέχρι και 70 ημέρες κατ' έτος.

ΔΗΛΩΣΗ
Προφανώς είναι μια εξέλιξη, που δικαιώνει την προσπάθειάς της, γι αυτό και η Φ. Καρασαλίδου έκανε την παρακάτω δήλωση: “Με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτή η διάταξη γιατί ξέρω ότι είναι το αποτέλεσμα συγχρονισμένης προσπάθειας και πιστοποιεί τις προθέσεις αυτής της κυβέρνησης - να δίνει, δηλαδή, λύσεις άμεσα”.




-----------
Μπείτε στη σελίδα του Troika24 στο Facebook

Κάντε Like ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου