Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Προσοχή: Επιχειρούν απάτη, μέσω του Viber

Έναν νέο τρόπο φαίνεται έχουν εφεύρει διάφοροι επιτήδειοι, προκειμένου να εξαπατήσουν ανύποπτους χρήστες της επικοινωνιακής εφαρμογής Viber, αποστέλλοντας μαζικά επικίνδυνα μηνύματα. Πρόκειται για μηνύματα από αριθμό που δεν ανήκει σε κάποια από τις γνωστές “επαφές” του ανύποπτου χρήστη, έχουν άγνωστη προέλευση και μόλις “ενεργοποιηθούν”, ανοίγοντας τον σύνδεσμο που περιλαμβάνουν, ενεργοποιούν συνδέσεις με υψηλές χρεώσεις, “σπάζοντας” άλλους λογαριασμούς εταιριών τηλεφωνίας ή τραπεζικούς, με τους οποίους είναι συνδεδεμένος ο αριθμός του χρήστη Viber...
Επειδή οι χρήστες που λαμβάνουν τα μηνύματα επιλέγονται τυχαία, πρέπει όλοι όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή Viber, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγουν μηνύματα από αγνώστους, ειδικά αν το μήνυμα αναφέρει πως έχουν “κερδίσει” κάποιο κινητό ή χρηματικό ποσό. Όπως αναφέρουν ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του υποτιθέμενου διαγωνισμού, οι χρήστες θα πρέπει να πατήσουν σε έναν σύνδεσμο ή να αποστείλουν προσωπικά τους στοιχεία. Πατώντας όμως στον σύνδεσμο, οι χρήστες, δίχως να το γνωρίζουν, ενεργοποιούν τη συμμετοχή τους σε συνδρομητική υπηρεσία, η οποία είναι υψηλής χρέωσης.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει πάντα τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, όταν τους ζητούνται από πρόσωπα ή αριθμούς, που δεν γνωρίζουν ή που δεν έχουν εξακριβώσει την πραγματική προέλευσή τους.
Αρχική πηγή: techit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου