Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας, δεν συμμετέχει, ούτε στη “συνάντηση – Δραγασάκη”, ούτε στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Συναντήθηκε ήδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Γράψαμε από χθες και σχολιάσαμε το πρωί, για τις εξελίξεις που “τρέχουν” στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων και στο διαφαινόμενο “σπάσιμο” της “ενιαίας γραμμής”, μετά την χθεσινή απόφαση αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, να πάνε την Τετάρτη, σε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη αλλά και την απόφαση αγροτών άλλων περιοχών της Ελλάδας, να επιμείνουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με...
...“πανελλαδικό” συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη (στο οποίο δεν θα συμμετέχουν πλέον αγρότες της Κ. Μακεδονίας, μετά τα χθεσινά).

Σημειώσαμε μάλιστα ότι ο Γιάννης Δραγασάκης, “έπεισε τους αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας, μαζί και τους Ημαθιωτώτες”, να συναντηθούν μαζί του, φαίνεται όμως ότι δεν είναι, έτσι ακριβώς, τα πράγματα.

Μπορεί ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας (πρόεδρος Τάσος Χαλκίδης), να μην έχει εκφράσει ακόμη τη θέση του, για τις εξελίξεις (ενδεχομένως να μη το κρίνει απαραίτητο, λόγω ταύτισης με την απόφαση για τη συνάντηση Δραγασάκη), όμως ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας δεν αλλάζει άποψη και δεν θα συμμετέχει στην κίνηση των αγροτών, που θα συναντηθούν με τον Γιάννη Δραγασάκη (Τετάρτη), ούτε θα συμμετέχει και στο συλλαλητήριο της Αθήνας (Τρίτη).

Ο Σύλλογος της Νάουσας, ήταν μεταξύ των 15 αγροτικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, που στις 4 Ιανουαρίου 2017 συναντήθηκαν στην Αθήνα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν τα θέματα του αγροτικού χώρου. Επί των θεμάτων αυτών, περιμένει απαντήσεις, κρίνοντας προφανώς ότι μια νέα συνάντηση, όπου απλώς θα επαναληφθούν τα αιτήματα, αλλά με άλλο συνομιλητή, δεν έχει να προσθέσει κάτι, πέρα από εντυπώσεις. “Τα προβλήματα τέθηκαν υπόψη της κυβέρνησης, είναι γνωστά, όποιος θέλει να τα λύση, ιδού η Ρόδος...” , λένε πολλοί αγρότες χαρακτηριστικά κι αναρωτιούνται: “Ποιος ο λόγος να ξαναπάμε στην Αθήνα;” ...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας, με τους βασικούς τομείς των αγροτικών αιτημάτων, που τέθηκαν ήδη υπόψη της κυβέρνησης, αναφέρει:

Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πρωτογενή τομέα και για τον κλάδο μας γενικότερα:
1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Να προσμετρήσει το αφορολόγητο και στο ασφαλιστικό.
2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ:
α) Οι συνεταιριζόμενοι αγρότες να έχουν πιο ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση, ως κίνητρο για τον κλάδο, ώστε να υπάρξει συνεταιριστική ανασυγκρότηση σ΄όλη την χώρα.
β) Προσμέτρηση οικογενειακής εργασίας στα έξοδα.
γ) Αγορά γης, στα έξοδα για τους κατακύριο επάγγελμα αγρότες.
δ) Εργόσημο και στους αλλοδαπούς εποχιακούς εργατες-τουρίστες για να χαρακτηριστούν ως εργάτες γης.
ε) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
στ) Κατάργηση προκαταβολής φόρου.
ζ) Ακατάσχετο 1200€ x 12.
3. ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ
4. ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΠ 2017
5. ΕΛΓΑ: Αλλαγή κανονισμού.
6. ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΟΓΩ ΕΜΠΑΡΓΚΟ






-------------------
Μπείτε στη σελίδα του Troika24 στο Facebook
Κάντε Like ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου